ІВАНИНА Василь Миколайович

ІВАНИНА Василь Миколайович

821(477.51)
І-19
Іванина, Василь Миколайович.
  Сонце на Лемеші [Текст] : роман
/ Василь Іванина. - Київ : Ярославів Вал, 2020. - 374, [1] с.
  "Рано чи пізно земля наша все'дно стане свобідною, я в це вірю й робитиму, що од мене залежить... Поможуть французи і шведи, Григор Орлик старається. Лише почнеться чергова бойня за престол у Петербурзі...", – можливо, саме так думав останній гетьман України Кирило Розумовський, коли отримав гетьманські клейноди. А що діялось у його душі, коли він дізнався про ліквідацію Запорозької Січі?
  Про невідоме й маловідоме з життя родини Розумовських, зокрема матері Кирила й Олексія – Наталії, – в новому історичному романі Василя Іванини.

  Чернігівській ОУНБ ім. В. Г. Короленка подаровано три примірники книги.
821(477.51)
І-19
Іванина, Василь Миколайович.
  ДОПР [Текст] : (Дім примусових робіт) : роман
/ Василь Іванина. - Київ : Дніпро, 2009. - 190 с.
  Новий роман українського письменника Василя Іванини досліджує проблему духовного падіння парадоксального прошарку скороспілих володарів нинішнього життя, котрі, бісячись з жиру, загнали себе у власні моральні й психологічні ДОПРи – потворне явище вражаючого, що не піддається сприйняттю здоровим глуздом, сьогодення. Награбували, обібрали стражденний народ до нитки, звели з того маєтки за високими мурами й сімома замками та й сховалися в них подалі від людського ока. Самі себе посадили в ту в'язницю, відпокутуючи сподіяне зло.
  Воістину багаті також плачуть.
821(477.51)
І-19
Іванина, Василь Миколайович.
  Агонія [Текст] : роман
/ Василь Іванина. - Київ : Дніпро, 2004. - 286 с.
  Роман українського письменника Василя Іванини досліджує віковічне прагнення людини до самоусвідомлення своєї місії у житті, обстоює боротьбу за її честь і гідність у час цинічного нищення духовних основ народу, коли перед ним постало сакраментальне: бути чи не бути. Зі слів одного з персонажів твору, його можуть убити, але поставити на коліна, скорити – ніколи й нікому.
821(477.51)
І-19
Іванина, Василь Миколайович.
  З неба зіронька упала... (Митарства пересічного українця) [Текст] : роман
/ Василь Іванина. - Київ : Літопис-ХХ, 2013. - 166 с.
  У новому романі "3 неба зіронька упала..." (попередні "Агонія" (2004), "Любов і смерть узурпатора" (2006), "ДОПР" (2009) відомий український письменник Василь Іванина продовжує дослідження трансформації людської душі в час дикого й жорстокого нагромадження капіталу, коли християнська мораль, одвічні цінності – честь, гідність, совість і порядність – відступають на задній план. Натомість домінує й править бал дзвінка монета, гроші, заради яких людина готова на все, аж до крайнощів.
  Гостросюжетний твір розкриває болючу проблему нищення малого та середнього бізнесу – основи будь-якої цивілізованої держави. Що відбувається нині в Україні, читач довідається зі сторінок роману.
821(477.51)
І-19
Іванина, Василь Миколайович.
    Полин-люби-мене-не покинь [Текст] : повісті
/ Василь Іванина. - Київ : Експрес-об'ява, 1997. - 251 с.
  Василь Іванина народився в липні 1947 року в чарівному селі Шапіхи Козелецького району на Чернігівщині. Закінчив школу і Шевченків університет у Києві, два десятиліття працював у редакціях ряду газет та журналів. Член Спілки письменників. Автор книжок прози "Поїздка до матері" ("Молодь", 1987 р.), "Журавлі з отчого краю" ("Молодь", 1988 р.), "Жалість" (1996 р.). В перекладі В. Іванини з російської вийшли друком у видавництві "Молодь" роман Івана Єфремова "Година Бика" та у "Веселці" – книжка повістей Олександра Казанцева "Дзвін Сонця". До цієї книжки, яка стала своєрідним етапним підсумком творчості В. Іванини, ввійшли повісті, написані в різні роки.
  Ця нова книга українського письменника Василя Іванини про стражденне життя простої людини.
821(477.51)
І-19
Іванина, Василь Миколайович.
  Дорога від Щастя [Текст] : роман
/ Василь Іванина. - Київ : Ярославів Вал, 2018. - 237, [2] c.
  Після того як поховали передостаннього мешканця Щастя, у колись велелюдному поліському селі залишився єдиний живий абориген, колишній військовий, а потім – учитель Петро Шовкун. За безсонну ніч останній щастівець перевергнув у пам'яті сповнене трагізму, страждань і горя своє життя, в яке не ладна повірити навіть найпесимістичніша душа.
  Хто ж винен у невпинному масовому вимиранні українських сіл – правічної основи життя на цій благодатній землі? Чого так сталося, і де ті призвідці, котрі довели тисячі й тисячі селян до жахливої трагедії?
  У новому романі письменник Василь Іванина досліджує витоки цієї катастрофи, співзвучної за масштабами і трагедійністю вселенському потопу.
84(4УКР)
І-19
Іванина, Василь Миколайович.
  Любов і смерть узурпатора: три доби з життя "героя" нашого часу [Текст] : роман
/ Василь Іванина. - Київ : Дніпро, 2006. - 220, [2] с.
  Роман відомого українського письменника Василя Іванини художнім словом відтворює складні драматичні процеси в сучасному українському суспільстві, трансформацію людини в період дикого нагромадження капіталу, коли дух наживи і збагачення поглинає віковічні і, здавалося, невмирущі людські чесноти – совість, милосердя, співчуття. Натомість лавиною накочується аморальність, розпуста, безвідповідальність. За ким і за чим прийдешнє? Куди поверне велетенська коловерть життя наш трудящий, упосліджений і терплячий народ? Відповідь на ці питання у новому творі прозаїка.
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється