ВІННИЦЬКІ видавці

ВІННИЦЬКІ видавці

017
Л 64
  Litera scripta manet: каталог автографів на книгах відділу рідкісних і цінних видань Вінницької ОУНБ ім. К. А. Тімірязєва [Текст] / [Т. Р. Кароєва, О. В. Сафронова, Л. Б. Сеник] ; Вінниц. обл. універс. наук. б-ка ім. К. А. Тімірязєва. – Вінниця : Рогальська І. О., 2016. – 87 с. : іл. 
 
  Видання представляє автографи на книгах відділу рідкісних і цінних видань Вінницької ОУНБ ім. К. А. Тімірязєва. Хронологічно вони репрезентують українських, російських та польських діячів XIX – першої половини XX ст. і є цінним джерелом інформації про історичне та культурне середовище Східного Поділля.
  Водночас автографи є складовою рукописної спадщини відомих діячів минулого і можуть бути використані фахівцями у дослідницькій практиці.
  Видання призначено для науковців, краєзнавців, бібліотекарів, бібліофілів, студентів, а також усіх зацікавлених осіб.
811.161.2
З-86
Зоріна, Юлія Валеріївна.
  Називний теми і називний уявлення в контексті сегментованих конструкцій поетичного і публіцистичного текстів [Текст] : монографія
/ Ю. В. Зоріна ; Донец. нац. ун-т, Філолог. ф-т. – Вінниця : Рогальська І. О., 2021. – 211 с.
 
  Монографію присвячено проблемам експресивного синтаксису, проаналізовано сегментовані конструкції з називним теми й називним уявлення у функційно-семантичному, лексико-семантичному, структурно-синтаксичному, стилістичному та інтонаційному аспектах на зразках поетичних та газетно-публіцистичних текстів; поглиблено погляди окремих дослідників про те, що називний уявлення й називний теми – конструкції суто динамічні й характерні для поетичних і для газетно-публіцистичних текстів, які найяскравіше реагують на сучасність. У 60–80 роках XX століття у лінгвістичній літературі з'являється термін "експресивний синтаксис" та актуалізуються відповідні напрями студіювань структурно-поетичних компонентів. Розглядувані структури студійовано через їх зіставлення й порівняння. У монографії сформульовано теоретико-методологічні засади вивчення сегментованих конструкцій експресивного синтаксису – називного уявлення й називного теми, схарактеризовано особливий різновид сегментації – конструкції зі значенням теми поетичного та газетно-публіцистичного мовлення, запропоновано і скваліфіковано новий термін й обгрунтовано особливий поняттєво-термінологічний статус конструкцій із називним теми – публіцистичний номінатив, інформаційний топік або публіцистичний топік. Визначено та зіставлено нові тенденції у поповненні й оновленні експресивно-виражальних синтаксичних засобів у поетичному мовленні та мові українських газет кінця XX – початку XXI ст. Для науковців, викладачів, аспірантів і студентів філологічних спеціальностей.
7(477)
Б 85
Босий, Олександр Георгійович.
  Міф. Символ. Орнамент [Текст] : історія, символіка та комп. укр. орнаментики : [метод. посіб.]
/ Олександр Босий ; Кіровогр. держ. пед. ун-т ім. В. Винниченка, Нац. музей архіт. та побуту України. – Вінниця : Данилюк В. Г., 2011. – 119 с. : іл.
 
  Серед головних галузей українського пластичного мистецтва орнамент – найменш розроблена як у теоретичному мистецтвознавчому плані, так і в практичному дидактичному. У представленому посібнику зроблена спроба реконструювати та узагальнити у стислій формі певні українські історичні та мистецтвознавчі студії. А візуальний матеріал має стати гарним орієнтиром і опорою для творчих пошуків молодих майстрів у складному світі знаково-символічної мови українського орнаментального мистецтва, а також допоможе всім любителям творчості заглибитися у живу і поетичну атмосферу народного рукомесництва, у якій творилась і продовжує творитися нині самобутня українська культура.
  Зібраний матеріал може бути використаний викладачами вищих, середніх та дошкільних навчальних закладів, які викладають дисципліни образотворчого циклу, у ролі окремої програми для різноманітних гуртків, спецкурсів та факультативів, а також для роботи народних майстрів декоративно-прикладного мистецтва та всіх, хто цікавиться українським мистецтвом.
632.5
Б 91
  Бур'яни та боротьба з ними [Текст] : навч. посіб. з гербології зі спец. 201 "Агрономія" / [В. О. Єщенко та ін.] ; за ред. Єщенка В. О. – Вінниця : Рогальська І. О., 2019. – 155 с. : табл. 
 
  В посібнику окремими розділами подані поняття про бур'яни та їх шкідливість, біологічні особливості бур'янів, що утруднюють боротьбу з ними, загальна та агробіологічна класифікація бур'янів, характеристика окремих біологічних груп бур'янів і найпоширеніших їх представників, бур'янів зовнішнього та внутрішнього карантину, методи обліку бур'янів, прогнозування появи бур'янів на полях та система попереджувальних і винищувальних заходів боротьби з бур'янами.
  Посібник розрахований на студентів, аспірантів, викладачів вищих аграрних закладів, фахівців сільськогосподарських підприємств та науковців-гербологів.
631(477)
С 34
  Сівозміни в Лісостепу України [Текст] / [авт. кол.: В. О. Єщенко та ін.] ; за ред. В. О. Єщенка. – Передрук 1951 р. – Вінниця : Рогальська І. О., 2020. – 187 с. : табл.
 
  Подається історія розвитку вчення про сівозміни, показується відношення окремих культур до беззмінного вирощування, вказуються допустимі строки повернення культур на попереднє місце вирощування, обгрунтовується розміщення парів і районованих в Лісостепу сільськогосподарських культур в сівозмінах, подається сучасна класифікація сівозмін та різні варіанти спеціалізації польових сівозмін, наводяться схеми багатопільних і короткоротаційних польових сівозмін, подаються особливості польових сівозмін на меліорованих і еродованих землях. Окремо наводяться приклади овочевих сівозмін та сівозмін в садівництві, подається методика проектування та освоєння сівозмін.
  Рекомендується для студентів агрономічних спеціальностей, слухачів Інституту післядипломної освіти і дорадництва, науковців і практиків сільськогосподарського виробництва.
631.8
Г 64
Гоменюк, Василь Омельянович.
  Практичний посібник з використання комплексних добрив [Текст]
/ В. О. Гоменюк. – Вінниця : Данилюк В. Г., 2008. – 99 с. : рис., табл.
 
  Викладено історію застосування добрив, розглянуто умови формування високої продуктивності сільсько-господарських культур, дано теоретичне обґрунтування технології застосування мінеральних добрив та її практичне впровадження в різних агрокпіматичних зонах України. Особлива увага приділена виробництву і практичному приміненню складних мінеральних добрив та їх економічній ефективності в регіонах України. Дано обґрунтування виробництву і застосуванню окремих марок тукосумішей з урахуванням агрохімічних властивостей ґрунтів. Розглянуто методику застосування агрохімічної діагностики живлення рослин.
  Для землекористувачів різних типів господарств, спеціалістів і керівників сільсько-господарських підприємств, студентів аграрних навчальних закладів освіти.
821(477)
К 18
Каменюк, Михайло Феодосійович.
  Сяйво Віри [Текст] : портрет простої, але воістину глибоко державної людини в інтер'єрі епохи : [худож.-публіцист. нарис]
/ Михайло Каменюк. – Вінниця : Рогальська І. О., 2015. – 211 с. : фот. 
 
  В художньо-документальному нарисі "Сяйво Віри" відомий український письменник Михайло Каменюк продовжує власну серію розповідей про вінничан, чиє життя, творча та трудова діяльність зоставляють помітний слід в житті місцевих громад.
  Життєпис відомого господарника, жмеринчанина М. Д. Левченка – то відгомін подій в Україні та на Вінниччині, життя покоління другої половини XX – початку XXI століть. Дерево роду Левченків-Кубаїв виросло, розквітло на українських традиціях, воно продовжує квітувати. Сьогодні в його центрі людина справді державна – за своїми помислами, вчинками, умінням передавати дітям і внукам естафету служіння народові.
94(477)
Р 56
  Річ Посполита: вінницький слід [Текст] / [авт. кол.: Ф. Винокурова та ін. ; редкол.: Л. М. Загородня (голов. ред. та ін.]. – Вінниця : ПРАДА АРТ, 2012. – 207 с. : іл., фот. кольор. – (Подільські джерела : альманах ; № 3, 2012 р.). 
 
  "Річ Посполита: вінницький слід" – черговий випуск альманаху "Подільські джерела", присвячений польській сторінці в історії.
  Рекомендовано для широкого кола читачів, а також як інформаційно-методичний посібник для вчителів шкіл та викладачів вищих навчальних закладів. 
811.161.2
Т 38
  Технології [Текст] : термінол. слов.-довід. : для вищ. навч. закл. напряму підгот. "Технологічна освіта" / В. М. Бойчук [та ін.] ; за ред. Р. С. Гуревича. – [2-ге вид., допов.]. – Вінниця : Данилюк В. Г., 2010. – 355 с. 
 
  Подібне видання здійснюється в Україні вперше. В ньому представлено і систематизовано понад 3000 термінів, їх визначень і тлумачень, а також деякі відомості довідкового, етимологічного, історичного і практичного характеру з освітньої галузі "Технології", зокрема виробничі технології, технології підприємницької діяльності та інформаційні технологи.
  На допомогу вчителям трудового навчання (технологій), викладачам спеціальних дисциплін, майстрам виробничого навчання ПТНЗ, методистам навчальних закладів, керівникам гуртків, студентам педагогічних ВНЗ.
821.09(477)
Ш 37
Бойко, Анатолій Васильович.
  Живий Кобзарів силует [Текст] : до 200-річчя від Дня народж. Т. Г. Шевченка : (прийнятими у 1961–1964 роках постановами Всесвітноьої Ради ЮНЕСКО пам'ять Шевченка вшановано в усьому світі)
/ Анатолій Бойко ; Всеукр. обл. орг. Нац. спілки краєзнавців України. – Вінниця : Рогальська І. О., 2014. – 148, [3] с. : іл., фот., ноти.
 
  Книга стане надійним путівником для вивчення спадщини творчості геніального сина Українського народу – Тараса Григоровича Шевченка.
  В цій книзі переконливо звучать теми любові до українського народу, ненависть до поневолювачів. Оспівується козацький і визвольний рух поневоленого народу за майбутню долю, спадкоємність поколінь, роль мови в житті суспільства. Спираючись на історичні факти висвітлено події Подільського краю. Позитивно і те, що відображається роль сьогодення, яке формується під впливом творчості Т. Г. Шевченка.
  Книга адресована учнівській і студентській молоді, служитиме для них як посібник для вивчення Шевченківської спадщини, а також широкій аудиторії шанувальників творчості генія.
502
Р 31
  Реабілітація порушених річкових та озерних систем (гідроекологія, іхтіоекологія, економіка, управління) [Текст] : лаборатор. практикум : навч. посіб. для гідроекол. спец. вищ. навч. закл. України / Й. В. Гриб [та ін.] ; Ін-т змісту і методів навчання, Нац. ун-т вод. госп-ва та природокористування, Вінниц. нац. аграр. ун-т. – 2-ге вид. – Рівне ; Вінниця : Рогальська І. О., 2015. – 422 с. : іл., рис., табл.
 
  Навчальний посібник містить основні методики гідрохімічних, гідробіологічних, іхтіологічних, гідрологічних, еколого-економічних досліджень річкової мережі, необхідних для системного комплексного екологічного аналізу стану довкілля та прийняття зважених компенсаційних природоохоронних рішень.
  Екологічні розрахунки базуються на тривалих власних спостереженнях стану басейнів річок та озер, надаються нові методичні розробки та висвітлюються нові підходи до комплексної оцінки стану довкілля для прийняття господарських рішень.
  Рекомендований для студентів вищих навчальних закладів з екологічним профілем навчання (водного та комунального господарства, рибництва, охорони довкілля), працівників проектних організацій, служби охорони природи.
502
М 77
  Моніторинг природокористування та стратегія реабілітації порушених річкових і озерних екосистем [Текст] : навч. посіб. для гідроекол. спец. вищ. навч. закл. України / Й. В. Гриб [та ін.] ; Ін-т змісту і методів навчання, Нац. ун-т вод. госп-ва та природокористування, Вінниц. нац. аграр. ун-т. – Рівне ; Вінниця : Рогальська І. О., 2015. – 484 с. : рис., табл.
 
  Навчальний посібник включає основні положення комплексної екологічної оцінки якості поверхневих вод, рівнів антропогенного навантаження на річкові та озерні екосистеми; надає визначення оптимальних характеристик стану геобіоценозів поверхні водозбору; показує методи і засоби реабілітації і управління станом генералізованих водних екосистем для обгрунтування умов природокористування, відтворення аборигенної іхтіофауни та забезпечення екологічної якості води і її витрат в порушеній антропогенною діяльністю річковій мережі.
  Запропоновані методики дають можливість визначати кількісний і якісний стан генералізованих річкових та озерних макроекосистем, їх підсистем, оцінювати рівень антропотехногенного навантаження і визначати заходи компенсаційного реабілітаційного водоохоронного будівництва.
  Посібник рекомендований для студентів вищих навчальних закладів з екологічним профілем навчання, працівників проектних організацій, служби охорони довкілля.
377
С 91
  Сучасні педагогічні технології та інноваційні методики навчання в підготовці фахівців у коледжах і технікумах: досвід, проблеми, перспективи [Текст] : матеріали I Всеукр. наук.-метод. конф. (м. Вінниця, 28–29 берез. 2019 р.). Вип. 1 (6) / Ін-т модернізації змісту освіти [та ін.] ; [редкол.: О. С. Домінський та ін.]. – Вінниця : Рогальська І. О., 2019. – 453 с. : рис., табл. 
 
  У збірнику матеріалів конференції висвітлюються теоретичні й прикладні аспекти професійної підготовки майбутніх фахівців у коледжах і технікумах, впровадження сучасних інформаційних технологій та інноваційних методик навчання, а також висвітлюються актуальні проблеми коледжів і технікумів. Представлено спектр питань з педагогіки, методології освіти, теоретико-методичних аспектів навчання та виховання, формування професійних компетентностей, підвищення якості освіти.
  Статті збірника подано в авторській редакції.
377
С 91
  Сучасні педагогічні технології та інноваційні методики навчання в підготовці фахівців у закладах фахової передвищої освіти: досвід, проблеми, перспективи [Текст] : матеріали II Всеукр. наук.-метод. конф. (м. Вінниця, 23–24 квіт. 2020 р.). Вип. 2 (7) / Департамент освіти і науки Вінниц. ОДА, Рада дир. коледжів і технікумів Вінниц. обл., Вінниц. техн. коледж ; [редкол.: О. С. Домінський та ін.]. – Вінниця : Рогальська І. О., 2020. – 432 с. : рис., табл. 
 
  У збірнику матеріалів конференції висвітлюються теоретичні й прикладні аспекти професійної підготовки майбутніх фахівців у фахових коледжах, впровадження сучасних інформаційних технологій та інноваційних методик навчання, а також висвітлюються актуальні проблеми фахових коледжів. Представлено спектр питань з педагогіки, методології освіти, теоретико-методичних аспектів навчання та виховання, формування професійних компетентностей, підвищення якості освіти.
  Статті збірника подано в авторській редакції.
377
С 91
  Сучасні педагогічні технології та інноваційні методики навчання в підготовці фахівців у закладах фахової передвищої освіти: досвід, проблеми, перспективи [Текст] : матеріали III Всеукр. наук.-метод. конф. (м. Вінниця, 22–23 квіт. 2021 р.). Вип. 3 (8) / ДНУ "Ін-т модернізації змісту освіти" [та ін.] ; [редкол.: О. С. Домінський та ін.]. – Вінниця : Рогальська І. О., 2021. – 606 с. : рис., табл.
 
  У збірнику матеріалів конференції висвітлюються теоретичні й прикладні аспекти професійної підготовки майбутніх фахівців у фахових коледжах, впровадження сучасних інформаційних технологій та інноваційних методик навчання, а також висвітлюються актуальні проблеми фахових коледжів. Представлено спектр питань з педагогіки, методології освіти, теоретико-методичних аспектів навчання та виховання, формування професійних компетентностей, підвищення якості освіти.
  Статті збірника подано в авторській редакції.
378.6
М 34
Матущак, Костянтин Федорович.
  Випробуваний тандем [Текст] : (сторінки іст. Вінниц. вищ. проф. училища ДДСО при МВС України)
/ Костянтин Матущак. – Вінниця : Данилюк В. Г., 2011. – 168 с.
 
  За останні 10 років майор міліції, журналіст Костянтин Матущак видав 10 книжок різної життєвої тематики публіцистичного напрямку, а також художньо-документального і художнього жанрів. Це одинадцята книжка, у ній розповідається про етапи становлення Вінницького вищого професійного училища ДДСО при МВС України, яке є правонаступником колишньої республіканської школи підготовки молодшого і середнього начскладу позавідомчої охорони.
  Книжка насичена масою цікавих фактів, які мають пряме відношення до службової діяльності працівників міліції, що зробили конкретний внесок в історію навчального закладу. Багато з них на заслуженому відпочинку, інші проживають в різних областях України. Проте їхню самовіддану працю не забуто. Герої розповідей – звичайні і не звичайні люди всіляких професій та уподобань. Але жили й творили на користь рідного підрозділу. Так би мовити, в дружньому, напористому тандемі.
638
М 34
Матущак, Костянтин Федорович.
  Як мед, то й ложкою [Текст] : худож.-док. повість : нариси про пасічників
/ Костянтин Матущак, Павло Ткачук. – Вінниця : Багіра, 2007. – 522, [8] с. : іл.

 
  До книжки увійшли розповіді з усіх сфер бджільництва, подані в популярній формі. Окрім того, автор багато уваги приділяє людям по вінця закоханих у медоносних комах. Про це читач дізнається, ознайомившись із запропонованою книжкою.
  Автор зумів оспівати працю не тільки своїх земляків-вінничан, а й закарпатців, буковинців та колег з інших країн.
  Це шоста книжка ветерана журналістики Костянтина Матущака.
  Остання частина цього видання (народна мудрість про пасічництво) належить відомому за межами Вінниччини краєзнавцеві, публіцисту і педагогові – Павлу Ткачукові.
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється