Видавництво "ARTHUSS"

Видавництво "ARTHUSS"

005.3
Б 81
Бонні, Грейс.
  Жіноча компанія [Текст] : поради й натхнення від 100 мисткинь і підприємниць
/ Грейс Бонні ; пер. з англ. Оксана Журавльова ; фот. Саші Ізраель. – Київ : ArtHuss, 2020. – 359, [1] с.
 
  Концентрат натхнення, відваги й любові – саме так можна коротко описати оповіді талановитих жінок про те, як вони зуміли реалізувати свої таланти, творячи прекрасні речі, підтримуючи інших, розвиваючи локальні, етнічні й професійні спільноти. Вони представляють різні народи й культури, мають різні життєві історії, і багатьом із них на шляху до своєї мрії доводилося докладати чималих зусиль, щоб подолати несприйняття та спротив оточення.
  Ґрейс Бонні, ставлячи своїм героїням прості й важливі запитання, створила колекцію захопливих історій, читаючи які кожна жінка впізнаватиме й пізнаватиме себе.
7.03(100)
Б 48
Берд, Майкл.
  100 ідей, що змінили мистецтво [Текст]
/ Майкл Берд ; пер. з англ. Остапа Українця та Катерини Дудки ; за ред. Марини Ільницької та Ярини Цимбал. – Київ : ArtHuss, 2019. – 208 с. : іл.
 
  За тисячі років мистецтво набуло незліченних форм і втілень. Але час від часу нові відкриття чи віяння змінюють вигляд того, що ми звикли називати мистецтвом, або ж сам спосіб, у який ми його сприймаємо.
  Майкл Берд систематизує поворотні моменти історії мистецтва: від малюнків у печерах до стріт-арту. У своїй книзі дослідник демонструє, як нові засоби і технології радикально змінюють способи творення мистецтва.
  Автор інтегрує історію мистецтва до ширшого контексту розвитку ідей, філософії, винаходів, світогляду, а також демонструє, як ідеї попередніх епох переосмислюються сучасними митцями.
  Майже 300 кольорових ілюстрацій надають потужного візуального супроводу, перетворюючи книжку на мандрівку крізь епохи, стилі та ідеї.
76
Г 31
Геллер, Стівен.
  Графічні стилі: від вікторіанців до хіпстерів [Текст]
/ Стівен Геллер і Сеймур Кваст ; пер. з англ. Оксана Журавльова і Дзвінка Пінчук. – Київ : ArtHuss, 2019. – 295 с. : іл. – (Креативна кар'єра).
 
  Ця книжка – рятувальне коло для тих, хто боїться потонути в бурхливому потоці інформації про історію розвитку графічного дизайну. Стислі інформативні статті про основні явища, стилі та напрями, що зумовлювали цей розвиток, і величезна кількість добірних ілюстрацій перетворюють блискучий результат співпраці двох дизайнерів на довідник, який корисно завжди мати під рукою і студентам, і дизайнерам-практикам, і тим, хто пише чи хоче писати про дизайн та мистецтво.
  Однак було б несправедливо обмежити аудиторію книжки лише професіоналами: простота викладу робить зібрану тут інформацію доступною навіть для непідготовленого читача (ідеально для прихильників самоосвіти), а краса ілюстративного матеріалу милує око і заохочує гортати ці сторінки знову і знову.
005
Б 43
Белскі, Скотт.
  Плутанина посередині. Як пройти найважчий і найважливіший етап розвитку вашого бізнесу [Текст]
/ Скотт Белскі ; з англ. пер.: Олексій Пелипенко і Дарія Цепкова. – Київ : ArtHuss, 2020. – 431 с.
 
  Це книжка про те, що переважно залишається за лаштунками навіть найяскравіших бізнес-історій: довгий і плутаний шлях від амбітного старту до блискучого фінішу.
  Скотт Белскі понад десять років пропрацював у сфері технологій, дизайну та стартапів – як підприємець, венчурний інвестор та виконавчий директор, а тепер щедро ділиться унікальним досвідом, говорячи про дуже різні аспекти підприємництва на серединному етапі: стійкість і цілеспрямованість, відкритість та інтуїцію, ретельність і креативність, бюрократію та корпоративну культуру, ухвалення рішень – та їх переосмислення, роботу з командою – і орієнтацію на клієнта. Його праця стане неоціненним порадником та натхненником як для підприємців, котрі вже зреалізували себе, так і для тих, хто лише планує власну справу.
75(100)
С 50
Смі, Себастьян.
  Мистецтво суперництва [Текст] : чотири історії про дружбу, зраду й подвиги в мистецтві
/ Себастьян Смі ; [пер. з англ. Г. Лелів]. – Київ : ArtHuss, 2020. – 291 c. : іл. кольор.
 
  Арт-критик, лауреат Пулітцерівської премії Себастьян Смі зібрав під однією палітуркою історії про чотири пари легендарних митців: Мане й Деґа, Пікассо й Матісса, Поллока і де Кунінґа, Фройда і Бекона. Це історії про суперництво й ревнощі, сліпі амбіції й богемне життя, а найголовніше – про видатну творчість і непросту дружбу між сильними митцями, які надихали один одного на подвиги – і штовхали один одного у прірву. Майстер іронії та психологізму, Смі розповідає про любов і ненависть між вісьмома легендарними постатями на тлі бурхливого мистецького життя XIX і XX століть, а також про те, до яких злетів і катастроф привела їхня дружба.
75(450)
Л 47
Кінг, Росс.
  Леонардо і тайна вечеря [Текст]
/ Росс Кінг ; з англ. пер. Роксоляна Свято. – Київ : ArtHuss, 2020. – 351 c. : іл. 
 
  Ця книга – історія однієї з найвідоміших робіт в історії людства. Від її створення минули сотні років – "Тайна вечеря" обросла міфами, конспіраційними теоріями і фантастичними інтерпретаціями. Росс Кінг, дослідник мистецтва та автор бестселерів, написав захопливе і ґрунтовне дослідження, в якому майстерно поєднав історію з біографією, теологічні екскурси – з мистецтвознавчим аналізом, нові й старі факти – зі спростуванням численних міфів і легенд.
  Автор запрошує читача у подорож Італією кінця XV століття, де змагаються володарі могутніх держав, ростуть ренесансні міста і працюють талановиті митці, імена яких тепер відомі всім. У трапезній домініканського монастиря на околицях Мілана, ще не надто відомий 43-літній художник і інженер береться за експериментальний настінний розпис, якому судилося прославити ім'я Леонардо да Вінчі на весь світ.
76
Л 50
Лесняк, Володимир Іванович.
  Відтворення шрифтової спадщини [Текст] : 40 оригінальних шрифтів
/ Володимир Лесняк ; пер. з рос. Наталя Мацибок-Стародуб. – Київ : ArtHuss, 2020. – [85] с. : іл. 
 
  Шрифт – основа графічного дизайну. В історії графічного дизайну й мистецтві шрифту відбувалося безліч естетичних і стильових змін, до появи яких долучилися багато чудових дизайнерів, художників і архітекторів. Роботи більшості з цих творчих особистостей стали за основу до осмислення розвитку шрифтової графіки й допомогли зрозуміти ідеї авторів, що дозволило студентам курсу відтворити свої версії адаптації й розвиток накреслення шрифтів.
  Видання призначено для студентів і аспірантів, які вивчають мистецтво шрифту, а також для професійних дизайнерів і художників. Водночас сподіваємося зацікавити широке коло небайдужих до мистецтва шрифту. Раді вітати всіх, хто прагне долучитися до сприйняття і розуміння краси й користі мистецтва шрифту.
7
М 13
Маєр, Дорон.
  Workflow [Текст] : практ. посіб. до творчого процесу
/ Дорон Маєр ; з англ. пер. Олексій Пелипенко і В'ячеслав Федоренко. – Київ : ArtHuss, 2020. – 303 с. : іл. 
 
  Сама думка про те, щоб загнати своє натхнення в тісні рамки правил, стриножити талант путами дедлайнів, змарнувати на планування час, який можна було б витратити на творення шедевру, може вкинути митця в депресію й прокрастинацію. Але поки одні тужать, інші не менш творчі люди реалізовують великі й складні проєкти, створюють цікавезні речі, ростуть як професіонали і – головне – отримують задоволення від впорядкованого творчого процесу. Як їм це вдається? Дорон Маєр вивчав це питання кілька років і виклав результати свого дослідження у стислих, чітко структурованих 28 розділах із наглядними прикладами та ілюстраціями. Це не просто посібник, а готовий ефективний інструмент, який допоможе розбити проєкт на етапи і фрагменти, розвести у своїй голові ролі митця, критика й менеджера (так, це все про вас), збалансувати раціо й емоціо – словом, сформувати русло, у якому ваш талант зможе реалізуватися найкраще.
791
Б 68
Блер, Престон.
  Мальована анімація з Престоном Блером [Текст]
/ Престон Блер ; [пер. з англ. Олексій Пелипенко]. – Київ : ArtHuss, 2021. – 127 с. : іл.
 
  Справжня класика від Майстра – у лаконічній формі в книжці викладено найважливіші правила доброї анімації, основи, що лишатимуться актуальними незалежно від розвитку технологій. "Аніматори перш за все повинні вміти малювати; хороший малюнок – наріжний камінь їхнього успіху", – стверджує автор, і пропонує читачам найкращі зразки для практики. А паралельно з навчанням власне малюнку він дає поради щодо акторської майстерності, побудови сценарію й образу персонажа, роботи з ритмом тощо. Як результат, вийшов максимально насичений і стислий навчальний курс – ознайомлення для новачків і підвищення кваліфікації для практиків.
741
Г 79
Грегорі, Денні.
  Малювання на сніданок. Тисяча способів насолодитися життям, навіть якщо часу немає ні на що [Текст]
/ Денні Грегорі ; [пер. з англ. М. Ільницької]. – Київ : ArtHuss, 2020. – 159 с. : кольор. іл.
 
  "Малювання на сніданок" допоможе зробити мистецтво частиною вашого повсякдення, навчить приділяти час творчості і покаже, що навіть десять хвилин малювання зроблять ваше життя багатшим і натхненним.
  Денні Грегорі – дивовижний наставник, сповнений гумору та позитиву, – пропонує вправи і поради, як стати вмілим і щасливим митцем. Та найважливіше, він розповідає, як зробити мистецтво своєю щоденною звичкою. Хай там де ви опинилися – на засіданні чи на карантині, у ресторані чи на своїй кухні, ця книжка допоможе вам творити мистецтво незалежно від вашого вміння малювати чи від завантаженості робочого дня.
7(477)
К 50
Клочко, Діана.
  65 українських шедеврів. Визнані й неявні [Текст]
/ Діана Клочко. – Київ : ArtHuss, 2022. – 263 с. : іл. кольор.
 
  Мистецтвознавиця і лекторка Діана Клочко запрошує до мандрівки історією українського мистецтва від VII століття і до останнього року перед здобуттям Незалежності.
  Українська ікона, живопис, скульптура, графіка в українських музеях, приватних колекціях і світовому контексті.
  Розмова про мистецтво, що сформувало нас.
687
Ш 95
Шульман, Александра.
  Одяг та інші важливі речі [Текст]
/ Александра Шульман ; з англ. пер. Світлана Брегман [та ін.]. – Київ : ArtHuss, 2021. – 263, [1] с. : фот.
 
  Александра Шульман, редакторка британського Vogue упродовж 25 років (1992–2017), розповідає про речі з власного гардеробу, про ролі, які вони відіграли в її житті, і про свої стосунки з одягом починаючи від самого дитинства. Їй ідеться радше не про світ моди – хоча про нього вона знає все,– а про те, що одяг узагалі значить для кожного, як і чому ми його обираємо й носимо, припасовуючись до соціальних ролей, важливих для нас у поточний момент.
005
Е 63
Еннс, Блер.
  Успіх без пітчингу [Текст] : маніфест
/ Блер Еннс. – Київ : ArtHuss, 2021. – 126 с.
 
  Цей маніфест для тих, хто продає ідеї та поради, містить 12 кроків – у формі прокламацій, – які власники стартапів можуть зробити, щоб відірватись від конкурентів, повернути собі високу позицію на своєму ринку, побудувати стосунки з клієнтом і навчитися завойовувати бізнес, не жертвуючи своїм баченням чи витрачаючи час на написанням довгих пропозицій. Дванадцять прокламацій були написані, щоб надихнути власників незалежних творчих підприємств (наприклад: дизайнерські фірми та рекламні агентства) переосмислити, як їхні послуги купуються та продаються.
  Кожен, хто продає ідеї чи поради, знайде тут щось для себе.
821(497.11)
А 16
Абрамович, Марина.
  Пройти крізь стіни [Текст] : [автобіографія]
/ Марина Абрамович та Джеймс Кеплен ; пер. з англ. Олнксандра Михеда. – Київ : ArtHuss, 2018. – 382, [1] с. 
  Марина Абрамович – одна з найвідоміших художниць сьогодення. Її велика особиста історія – це історія втрат, ризику та невпинного розширення меж розуміння людини. В автобіографії Абрамович відверто розповідає про свої стосунки з найближчими людьми, про непростий шлях до світу мистецтва, і, звичайно, про перформанси, сповнені страху, болю, виснаження, небезпеки, безкомпромісного прагнення зрозуміти межі людських можливостей – і любові.
  Ця книга є ключем до розуміння не лише Марини Абрамович, а й новітнього мистецтва, історії постсоціалістичних країн і сучасності загалом.
7
Д 42
Джонсон, Майкл.
  А тепер спробуйте щось дивніше. Як вижити в креативному бізнесі і лишатися невичерпним джерелом ідей [Текст]
/ Майкл Джонсон ; [пер. з англ. Юлія Максимейко]. – Київ : ArtHuss, 2020. – [225] с. : іл.
  У книзі "А тепер спробуйте щось дивніше: як вижити в креативному бізнесі і лишатися невичерпним джерелом ідей" зібрані найбільш корисні поради (233, якщо бути точними), які дозволяють створювати нові ідеї кожного дня. Якщо ви працюєте у креативній галузі, то обов'язково знайдете серед цих порад ту, що допоможе вам знайти нове візуальне або концептуальне рішення. Хочете вдосконалити взаємодію з клієнтами, створювати оригінальні дизайнерські рішення, проводити успішні презентації та взагалі здобути творчу впевненість? Рішення знаходяться у цій книзі.
159.9
Л 91
Льюрік, Майкл.
  Дизайн-мисленнєве життя [Текст] : практ. посібник
/ Майкл Льюрік, Жан-Поль Томмен, Ларрі Лайфер ; пер. з англ. Олени Лісевич ; мал. Ахіма Шмідта. – Київ : ArtHuss, 2021. – 255 с. : іл. кольор. 
 
  Практичний посібник "Дизайн-мисленнєве життя" призначений для всіх, хто хоче мати щасливе та радісне майбутнє. Це для всіх тих, хто хоче ініціювати зміни шляхом самовдосконалення та має сміливість думати, діяти та активно використовувати свої можливості.
  Якщо ви хочете змінити свою кар'єру, сформувати здоровіші та міцніші стосунки або спланувати наступні етапи свого життя, ця книга підкаже вам як саме цього можна досягнути.
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється