СЛИНЬКО Наталія Олегівна

СЛИНЬКО Наталія Олегівна

821(477)
Д 72
  Драма панорама 2023 [Текст] : антол. п'єс-переможниць драматург. конкурсів 2023 р. – Харків : Театр на Жуках : Видавець Олександр Савчук, 2023. – 404 с. : іл. – (Проєкт ”Шоукейс української драми”). – Текст укр., рос.
  До збірки увійшли тексти-переможці трьох національних та двох міжнародних драматургічних конкурсів 2023 року: "Драма.ua", "Тиждень актуальної п'єси", "Липневий мед", "Aurora" (Польща) та "Reboot Festival" (Велика Британія). Таким чином, антологія представляє своєрідну "топову" десятку п'єс, що пройшли фахову експертизу і були відзначені як найкращі. Збірка включає тексти таких українських драматургів і драматургинь, як Катерина Пенькова, Лєна Кудаєва, Оксана Савченко, Оксана Гриценко, Андрій Бондаренко, Ігор Носовський, Артур Сумароков, Ніна Захоженко, Анна Галас та Лєна Лягушонкова. Більшість творів публікується вперше, але частина з них уже має успішну історію сценічних читань та втілень на національних та іноземних сценах.
  Усі тексти антології поєднує тема російсько-української війни, в обставинах якої розкриваються особисті трагедії персонажів, у п'єсах відбувається мистецьке осмислення соціальних і політичних аспектів цієї катастрофи. Збірка є своєрідним свідченням тих подій, що переживає Україна, і одночасно художньою рефлексією війни. "Драма Панорама 2023" адресована передусім театральним фахівцям різних напрямів: режисерам, театрознавцям, акторам, продюсерам, – але також буде цікавою для поціновувачів театру, драматургії і сучасної літератури.
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється