ГОРОБЕЦЬ Олександр Олександрович

ГОРОБЕЦЬ Олександр Олександрович

821(477)
Г 70
Горобець, Олександр Олександрович.
  Монастирська праля [Текст] : роман
/ Олександр Горобець. – Луцьк : Вежа-Друк, 2024. – 239 с.
  Новий роман відомого українського письменника Олександра Горобця ''Монастирська праля” – нестандартна епічна поема з відчайдушного протиборства молодої людини за життя, коли вона через невдале кохання піддалася спокусі першого смертного гріха – гордині. І вже на фінальну сцену мотузка знайдена і навіть стілець принесено. Марту Загриву, головну героїню твору на самому краю вирви рятує уважність монахині, колишнього світського прокурора, яка вирахувала, куди могла зненацька подітися мотузка з-під монастирської білизни.
  Але це далеко не єдина драматична сцена роману. Він так оригінально побудований, що відкриє перед читачем цілу епоху життя людей з міжріччя Південного Бугу та Дністра, яке в роки Другої Світової війни називалося Трансністрією, котрою певний час володіла боярська Румунію, про життя тут в період окупації і про радянські часи, аж по нинішню пору, де розгортаються не прості події. Розкривається ціла епоха стосунків людей, життєвих протиріч, коли, виявлятися, і кохати не можна того, кого обирає серце. Не послухаєшся – жити не дадуть.
  ''Монастирська праля” – це воднораз твір унікального мовно-стилістичного звучання. Горобець тут співає не тільки своє традиційне ”цінь-цвірінь”, а заливається і соловейком, і чижиком, вівсянкою, жайвором, витьохкує й виволгою, басить весняним весільним бугаєм. Перевірте, друзі.

Книга містить дарчий  напис


  "Перемагать і жить!
Автор – підпис
м. Київ, Солом'янка
26–04–2024 р."

 
  Чернігівській ОУНБ імені Софії та Олександра Русових подаровано п'ять примірників книги.
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється