12.04.2014
255

  З 7 по 11 квітня в Регіональному треніговому центрі Чернігівської ОУНБ ім. В.Г. Короленка пройшов тренінг "Основи комп’ютерної грамотності. Як грамотно створювати мультимедійні презентації" для бібліотекарів Чернігівської ОУНБ ім. В.Г. Короленка, бібліотек-філії №1 та №4 Чернігівської міської централізованої бібліотечної системи, а також бібліотеки-філії для дітей №3.  Тренер Анастасія Ширманова знайомила учасників тренінгу з правилами та порадами як зробити презентацію правильною, гармонійною та вдалою для сприйняття аудиторією. Тренер наочно показала переваги застосування презентацій у роботі бібліотекаря. Бібліотекарі працювали з програмою MO Power Point. В ході заняття, учасники виконували практичні вправи, які допомогали їм краще засвоїти матеріал.
  Новими для учасників виявилися можливості соціальних сервісів slideshare.net, speakerdesk.com, sliderocket.com. Крім того, учасники спробували створювати ефектні та динамічні презентації на сервісах google.com та prezi.com.
  Продовженням тренінгу став міні-конкурс "Марафон бібліотечних презентацій", де учасники обирали тему, самостійно готували презентації, користуючись отриманими знаннями. Після підготовки кожен бібліотекар презентував свою роботу перед групою. Учасникам подобалось бути у ролі експертів: вони аналізували презентації колег та вказували на недоліки та звертали увагу на особливо вдалі моменти презентації. Після завершення презентацій, шляхом голосування, було визначено переможця "Марафону бібліотечних презентацій", якою стала Марина Оксьоменко, бібліотекар відділу мистецтва Чернігівської ОУНБ ім. В.Г. Короленка. Саме вона, на думку учасників, проявила творчість та застосувала свої технічні знання, результатом чого стала професійна презентація, яка найбільше сподобалась всім.
  Під час усього тренінгу у групі панувала доброзичлива атмосфера, що сприяла плідній роботі  на тренінгу. В результаті: учасники тренінгу повернулись до своїх бібліотек з підготовленими презентаціями, які вони зможуть застосувати у своїй роботі.

DSC03852 DSC03847
DSC03850 DSC03892
 DSC03904  DSC03912
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється