20.05.2014
306
06.05.2014_2   6 травня Центр європейської інформації спільно з Сіверським інститутом регіональних досліджень, в рамках Днів Європи в Україні та в рамках всеукраїнської акції "Я поділяю європейські цінності" організував перегляд та обговорення фільму "Виховання Уляни", наданого Міжнародним фестивалем документальних фільмів про права людини DOCUDAYS UA. Серед глядачів – освітяни, представники закладів культури, ЗМІ, працівники служб у справах дітей.
  У фільмі показано долю 9-річної особистості, перед якою безсилі всі педагогічні закони. Сестри з Общини нових святомучеників, де виховують Уляну, вважають її генетично зіпсованою. З нею не може дати раду навіть матінка Вєньяміна, колишній професійний педагог, яка стала православною вихователькою сиріт.
  Перегляд фільму не залишив присутніх байдужими та викликав досить суперечливі почуття. Насамперед, "це може бути де завгодно, але тільки не в нас". Настільки доцільним та ефективним є таке ортодоксальне релігійне виховання? Можливо, таким шляхом можна прищепити дитині навички самообслуговування, певні моральні принципи, любов до праці тощо. Але чи зможе вона після цього жити в сучасному світі XXI ст. і наскільки така практика враховує психологічні особливості особистості, що тільки-но почала формуватися. 
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється