15.09.2014
291

ЛЬВІВ ГОСТИННО ЗУСТРІВ БІБЛІОТЕЧНУ СПІЛЬНОТУ

 

   9-13 вересня у м. Львові проходив семінар директорів бібліотек і координаторів центрів "Вікно в Америку". Аліференко Інна Михайлівна – директор Чернігівської ОУНБ ім. В.Г. Короленка та Кашнікова В.Р. – координатор центру "Вікно в Америку" стали учасниками цього заходу.
  Відкрили семінар Сюзанн Міллер, аташе з питань бібліотек Посольства США (Варшава, Польща) та Валентина Пашкова, координатор програми "Американські центри" Посольства США в Україні.
  Центральним стало питання розвитку центрів "Вікно в Америку" у 2014 році, саме цьому була присвячено доповідь  Кетрін Хеллок, заступника аташе з питань культури Посольства США.
  Багато важливих  документів щодо подальшого співробітництва було підписано протягом цих днів. Угоди про взаєморозуміння, гранти на розвиток діяльності центрів "Вікно в Америку" на 2014-2015 рр., оголошені переможці інноваційних грантів.
  Відбулася відеоконференція зі спеціалістами публічної бібліотеки м.Вашингтон і Бібліотеки Конгресу США "Бібліотечний е-майдан". Закордонні спеціалісти поділилися досвідом застосування сучасних інформаційних технологій в роботі з користувачами американських бібліотек.
  Розглядалися питання комплектування фондів Центрів згідно потреб користувачів. Сюзанн Міллер провела практичне заняття зі створення списку замовлень на сайті E-shop.
  Цікавою та корисною була презентація Віри Максимової, координатора програм роботи з випускниками Посольства США в Україні, щодо  залучення випускників програм обміну, спонсорованих урядом США, до роботи центрів "Вікно в Америку".
Сюзанн Міллер провела презентацію та майстер-клас "Використання соціальних медіа в бібліотечному обслуговуванні" та поділилася інформацією про те, як американські бібліотеки використовують соціальні медіа для надання послуг. Також впродовж трьох хвилин кожен координатор центру "Вікно в Америку" розповідав про найкращий та/чи найгірший досвід використання соціальних медіа в роботі свого центру.
  У рамках семінару відбувалися засідання, тренінги, майстер-класи, лекції.
  Паралельно проходив V Львівський бібліотечний форум "Бібліотек@ – відкритий світ" та Львівський форум видавців. Серед головних подій форуму – Львівський міжнародний літературний фестиваль, одна з найбільших літературних подій Центрально-Східної Європи. На фестиваль запрошено 370 авторів з України та з 25 країн світу – Австрії, Білорусії, Великобританії, Польщі, Словаччини, Росії, Франції, Чехії, Фінляндії, Грузії тощо. На відкритті цих заходів виступали: начальник управління регіональної та культурно-просвітницької роботи Міністерства культури України Лариса Нікіфоренко з доповіддю "Відкрита бібліотека у контексті сталого розвитку суспільства" та професор Українського Католицького Університету Ярослав Грицак з доповіддю "Відкрите суспільство і його цінності".
  Цікавими були доповідь директора Інституту Книги у Кракові, Польща Гжегоша Гаудена "Інтеграція у відкритий світ: можливості і пропозиції для українських бібліотек" та виступ директора Наукової бібліотеки Львівського національного університету ім. Івана Франка Василя Кметя.
  Дуже змістовними та корисними були всі заходи семінару, приємна дружня атмосфера зустрічі справжніх професіоналів надихнула на нові досягненні в сфері бібліотечної справи.

5+ 4+ 1+
2+ 3+ 6+






















Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється