26.11.2015
1034

  26 листопада на базі Чернігівської обласної універсальної бібліотеки ім. В.Г. Короленка відбувся семінар голів первинних профспілкових організацій, голів та членів комісій з питань культурно-масової, спортивної роботи, оздоровлення м. Чернігова. Семінар був організований  навчально-методичним центром Федерації профспілкових організацій Чернігівської області. В заході взяли участь директор П "НМЦ" Дорожкіна Ірина Василівна, заступник керівника Центру освіти дорослих "Перспектива" Олена Щепоть'єва, юрист П "НМЦ" Володимир Ковальчук, голови первинних профспілкових організацій міста.
  Насиченою і цікавою була програма: екскурсія по бібліотеці, огляд сучасної української літератури, повідомлення і консультація юриста П "НМЦ", а для душі – виступ Михася Ткача.
  Історію бібліотеки і змістовну екскурсію по книгарні організували і провели директор закладу Аліференко Інна Михайлівна та завідуюча відділу документів з суспільних та гуманітарних наук Зелинська Валентина Вікторівна.
  Олександр і Софія Русови, Олександр Тищинський, Ілля Шраг, подружжя Коцюбинських були фундаторами головної бібліотеки Чернігівської області. Були часи, коли різні підрозділи бібліотеки знаходились в окремих будівлях – і в Єлецькому монастирі, і в приміщеннях по вул. Попудренка. Зараз фонди бібліотеки розташовані в одній з найкрасивіших будівель м. Чернігова і нараховують більш ніж 850 тис. примірників документів.
  Екскурсанти відвідали підрозділи бібліотеки: інфомаційно-бібліогафічний відділ, відділ документів з суспільних та гуманітарних наук, відділ документів з технічних та економічних наук, інтернет-центр, відділ абонементу, відділ краєзнавства, сектор документів іноземними мовами. Найбільший інтерес у гостей викликало відвідування відділу зберігання основного фонду, в якому окрім сучасної літератури зберігається і рідкісна література 18-19 ст.
  "Сучасна українська література", – під такою назвою бібліотекар абонемента Карбовська Наталя Вікторівна провела бібліографічний огляд, представивши гостям останні видання творів Марії Матіос, Оксани Забужко, Володимира Лиса, Люко Дашвар, Світлани Талан та багатьох інших сучасних письменників.
  В теплій, дружній обстановці мистецької вітальні відбувся діалог Дорожкіної Ірини Василівни з членами семінару. Вони обговорювали необхідність та актуальність пожвавлення культурно-масової та спортивної роботи.
  Завершився семінар ліричною нотою – спілкуванням з українським прозаїком, журналістом, головним редактором обласного журналу "Літературний Чернігів" Михасем Ткачем.

 

PB240657 PB240653 PB240648
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється