26.11.2015
1163

  25-26 листопада відбулась щорічна обласна школа керівника "Сучасні підходи до організації діяльності публічних бібліотек". Директори ЦБС на чолі директором обласної бібліотеки ім. Короленка Аліференко І.М. обговорювали напрямки діяльності бібліотек в умовах адміністративно-територіальної реформи, ризики та перспективи для бібліотек. Слушні поради щодо планування діяльності бібліотек на 2016 р. надала заступник директора з наукової роботи Генералова Л.В. Щодо різних форм звітності бібліотек: їх трансформації – надала консультацію зав. науково-методичного відділу ОУНБ Сльозка О.
  Керівник Я. Жиденко та експерт М. Силенко з Офісу реформ в Чернігівській області проінформували директорів ЦБС про зміни під час децентралізації, перші кроки бюджетної децентралізації, фінансову основу існування об'єднаних громад.
  Бібліотекар відділу абонементу Карбовська Н. провела огляд новинок сучасної української літератури, які надійшли до обласної бібліотеки. Головний бібліотекар науково-методичного відділу ОУНБ ім. В.Г. Короленка Мальована А. акцентувала увагу на змісті розділу "Бібліотечному фахівцю" на сайті обласної бібліотеки ім. Короленка.
  Про Електронну бібліотеку на сайті Чернігівської ОУНБ ім. В.Г. Короленка розповідала зав. відділу автоматизації бібліотечних процесів ОУНБ ім. В.Г. Короленка Дубовик Л. Керівник проекту Попович О. надала інформацію про заходи, які проводились в рамках проекту "Інформаційна допомога внутрішньо переміщеним особам – запорука соціальної адаптації".
  Другий день обласної Школи розпочався з консультації "Правова компетентність керівника" від заступника директора з наукової роботи ОУНБ ім. В.Г. Короленка Генералової Л. У форматі "печа-куча" директори Куликівської, Городнянської та Менської ЦБС поділились досвідом керівництва з колегами.
  Про стратегічне мислення: контекст, методології стратегічного архітектора системи для управлінської ланки бібліотечних працівників говорили під час лекції із запрошеною київською гостею – тьютором Києво-Могилянської Бізнес-Школи Мариною Масловою, яка завітала на обласну школу керівника 26 листопада.
  Впродовж трьох годин директори бібліотек області, керівники структурних підрозділів бібліотек Чернігова слухали грунтовну лекцію про системне мислення і як її складові частини взаємодіють між собою. Говорили про візію як образ майбутнього, основу системного підходу та сенс розвитку організації. На простих прикладах розглядали різницю між менеджером і лідером. Визначали цінність бібліотеки, її місію.
  Час минув швидко, є над чим працювати директорам та спланувати роботу своїх організацій вже з урахуванням набутих знань.

result_DSC00609 result_DSC00625
result_DSC00635 result_DSC00640
result_DSC00664 result_DSC00676
result_DSC00681 result_DSC00685
result_DSC00692 result_DSC00699
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється