16.05.2016
1462

Verzylov_obkl   Нещодавно побачив світ черговий випуск серії біобібліографічних посібників "Історики та краєзнавці Чернігівщини", започаткованої 2003 року ОУНБ імені В.Г. Короленка та Чернігівською обласною організацією Національної спілки краєзнавців України.
  Двадцять перший випуск серіалу присвячений відомому свого часу громадському діячеві кінця ХІХ – початку ХХ ст., краєзнавцю та історику Аркадію Васильовичу Верзилову (1867–1931). А.В. Верзилов зібрав унікальні відомості про Чернігів. Йому належить низка наукових праць та цікаві спогади. На жаль,  біографія, громадсько-політична діяльність та наукова спадщина А.В. Верзилова і досьогодні залишаються маловідомими широкому загалу науковців і шанувальників старовини.
  Біобібліографічний покажчик "Аркадій Васильович Верзилов (1867–1931)" має на меті ознайомити з життям цієї непересічної особистості та систематизувати доробок дослідника. У покажчику дотримано хронологічний характер розміщення літературних джерел у прямій послідовності. У межах одного року джерела розміщено за алфавітом назв. Бібліографічні записи проанотовані, якщо в тому була потреба.
  Посібник супроводжується допоміжним довідковим апаратом, що складається з іменного та географічного покажчиків.
  Покажчик підготовлено в процесі виконання держбюджетної теми "Регіональні еліти Лівобережної України у громадсько-політичному та соціокультурному житті ХІХ – початку ХХ ст." (реєстраційний номер 0115U002445).
  Упорядники з вдячністю приймуть уточнення та доповнення, що дозволить доповнити бібліографію праць А.В. Верзилова і гідно увічнити пам’ять про нього. До речі, 12 лютого 2016 р. розпорядженням міського голови одну з вулиць міста Чернігова було перейменовано на вулицю Аркадія Верзилова.
  Видання розраховано на викладачів та учителів, студентів, працівників музеїв та архівів, краєзнавців.
  Ознайомитися з виданням можете завітавши до бібліотеки або за посиланням: http://libkor.com.ua/frm/download.php?part=3&id=225.

Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється