07.07.2016
1459

  Збірка документів і фотоматеріалів "Церковно-визвольний рух на Чернігівщині у 1920-х роках" була презентована на засіданні клубу "Краєзнавець" 7 липня.
  Про зміст книги та особливості роботи з архівними документами розповів упорядник збірки, краєзнавець-дослідник Віктор Моренець. Ілюстрацією його розповіді став тематичний слайд-фільм.
  Професійним досвідом з відбору, групування, опрацювання та упорядкування архівних матеріалів поділився кандидат історичних наук, доцент кафедри історії слов’ян Навчально-наукового інституту історії, етнології та правознавства ім. О.М. Лазаревського ЧНПУ ім. Т.Г. Шевченка Олександр Тарасенко, він побажав успіхів В. Моренцю у подальших дослідженнях.
  В обговоренні збірки документів і фотоматеріалів "Церковно-визвольний рух на Чернігівщині у 1920-х роках" взяли участь доктор історичних наук, професор НДУ ім. М.В. Гоголя Сергій Леп’явко, кандидат історичних наук, співробітник Українського інституту Національної пам’яті Сергій Горобець, заступник директора з наукової роботи ЧІМ ім. В.В. Тарновського Людмила Линюк.
  Модератор заходу Вікторія Солонікова прокоментувала книжково-ілюстративну виставку "Православна церква Чернігівщини: тернистий шлях до істини" і звернула увагу присутніх на джерела з питань українізації церкви на Чернігівщині на поч. ХХ ст., а також на праці сучасних вчених-дослідників з історії української православної церкви на теренах Сіверського краю.

result_2 result_4 result_9
result_6 result_10 result_7
result_5 result_11 result_8
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється