12.07.2016
1403

1   З нагоди ювілейної дати жіночої громади Чернігівщини 12 липня у відділі краєзнавства відкрилась книжкова виставка "Жіноча громада Чернігівщини: 20 років з часу створення Чернігівської обласної організації "Спілки жінок України". Головними статутними завданнями Спілки є збереження миру і злагоди у суспільстві, захист прав та інтересів жінок.
  У добірці представлених на виставці документів окреслюються здобутки та перспективи жіночої організації, а також йдеться про роль громади, сучасні проблеми, дискримінацію жінок у політичній, економічній сферах, у галузі освіти та сімейних відносинах. Підіймаються проблеми гендерної дискримінації на ринку праці, бізнесі, у сфері охорони праці.
  Cерія збірників під назвою "Жінки Чернігівщини: історія і сучасність" вміщує матеріали обласних науково-практичних конференцій, детально розкриває напрямки діяльності громади.
  Чернігівська обласна організація "Спілки жінок України" займає активну громадянську, державницьку позицію, що дає змогу у співпраці з органами державної влади і місцевого самоврядування сприяти підвищенню ролі жінки у суспільстві, впроваджувати рівні права та можливості жінок і чоловіків.
  На виставці також представлені матеріали про видатних жінок Чернігівщини, зокрема і про Софію Русову – видатного просвітителя, письменницю, громадську діячку, палку поборницю збереження й розвитку української мови, подвижницю розбудови національної системи освіти і виховання, одну з організаторів жіночого руху в Україні.
  Сподіваємось виставка стане корисною та цікавою широкому загалу користувачів.

Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється