04.10.2016
1420

  4 жовтня у Чернігівській ОУНБ імені В.Г. Короленка в рамках засідання клубу "Краєзнавець" відбулась презентація "Книги пам'яті селища Радуль Ріпкинського району Чернігівської області".
  Розпочався захід символічною "Піснею про Дніпро" (музика М. Фрадкіна, слова Є. Долматовського), яку чудово виконав артист-вокаліст Чернігівського обласного академічного українського музично-драматичного театру імені Т.Г. Шевченка Едуард Брагіда (концертмейстер – Галина Пустовіт).
  Видання, що присвячене світлій пам'яті радульців, які загинули на фронтах Другої Світової війни та в локальних військових конфліктах ХХ ст., представив автор-упорядник, дослідник з Києва Олександр Асадчев. Він наголосив, що поштовхом до створення мартирологу стало розуміння, що й досі в тіні історії напівзабутими залишаються тисячі імен воїнів- земляків, які полягли в бою чи й до тепер вважаються зниклими безвісти. Додамо, що у книзі є і короткий історичний нарис про селище Радуль, що містить інформацію, якої немає в друкованих джерелах або вона знаходиться у виданнях, що маловідомі широкому загалу.
  Серед перших читачів "Книги пам'яті селища Радуль Ріпкинського району Чернігівської області" був доктор історичних наук, професор Микола Бойко. У своєму виступі він віддав належне автору-упоряднику книги за велику любов до рідного краю та відзначив, що не будучи професійним письменником чи істориком, той взяв на себе сміливість підготувати це видання.
  В обговоренні книги взяли також участь науковий працівник військово-історичного відділу Чернігівського обласного історичного музею ім. В.В. Тарновського Віктор Негода, економіст Олександр Бєльський, журналіст Іван Кужільний.
  Підбиваючи підсумки засідання клубу "Краєзнавець", його президент, директор Навчально-наукового інституту історії, етнології та правознавства імені О.М. Лазаревського ЧНПУ імені Т.Г. Шевченка, професор Олександр Коваленко відмітив, що презентація даного видання – не тільки факт творчості автора, а й велика подія в краєзнавчому, історичному житті нашого краю та України в цілому. На Чернігівщині це перша книга пам'яті конкретного селища і вона є гідним зразком для наслідування.
  Щиру зацікавленість присутніх викликала книжково-ілюстративна виставка "Ти прийшла, Перемого, слідами війни…", яку, як завжди бездоганно, представила модератор заходу, бібліотекар відділу краєзнавства бібліотеки Вікторія Солонікова.

result_IMG_0282 result_IMG_0294 result_IMG_0285
result_IMG_0305 result_IMG_0344 result_IMG_0328
result_IMG_0334 result_IMG_0314 result_IMG_0352
result_IMG_0325 result_IMG_0300 result_IMG_0348
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється