12.10.2016
1428

  12 жовтня в Чернігівській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. В.Г. Короленка відбулося засідання круглого столу "Взаємодія місцевої влади, територіальної громади, інституцій громадянського суспільства для зміцнення демократії". У його роботі взяли участь представники влади, лідери громадських організацій та ініціативна молодь Чернігова, яка займає активну громадську позицію у розвитку міста та громади в цілому.
   Захід відкрила директор Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. В.Г. Короленка Інна Аліференко. Вона наголосила на важливій ролі публічної бібліотеки в інформуванні громадськості з питань євроінтеграції України. Цікавим був виступ щодо взаємодії місцевої влади та територіальної громади заступника директора Департаменту інформаційної діяльності та зв'язків з громадськістю Чернігівської ОДА Оксани Сердюк.
  Значну зацікавленість у присутніх викликала доповідь кандидата історичних наук, директора Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ, організацій Володимира Бойка "Взаємодія місцевої влади з громадою в Німеччині". На прикладі баварського міста Кемптена він розповів про успішні практики, які можуть бути прикладом та орієнтиром для адаптації до українських реалій щодо посилення ролі місцевого самоврядування.
  Презентація громадського консультанта ГМ ОПОРА Наталії Висіканець "Співпраця громадськості та депутатів – ознака демократії" дала можливість ознайомитись із прозорістю та відкритістю роботи народних депутатів.
  Координатор громадської приймальні ГО МАРТ Інна Сімакіна розповіла про використання міжнародних стандартів участі громадянина у справах органів місцевого самоврядування на прикладі м. Чернігів.
  Значну зацікавленість у присутніх викликала доповідь кандидата економічних наук, доцента кафедри соціальної роботи ННІ права і соціальних технологій та керівника Інформаційного центру ЄС Чернігівського національного технологічного університету Альони Ревко з приводу громадської активності молоді для розбудови місцевої демократії.
  Волонтер Корпусу Миру Кайл Колд наголосив на тому, що для розвитку громадянського суспільства необхідні саме громадяни, а не тільки мешканці.
  Про розвиток шкільної демократії на прикладі школи № 1 Чернігова розповіли вчитель німецької мови Алла Ерліх та старшокласники із Президентської ради навчального закладу.
  Радник голови Чернігівської обласної ради Дмитро Никоненко наголосив про необхідність проведення інформаційно-освітніх заходів серед молоді та про роль публічної бібліотеки в об'єднанні громади.
  Координатор Центру Європейської інформації ЧОУНБ ім. В.Г. Короленка Ірина Розумій презентувала інформаційний проект бібліотеки "Європейський діалог".
  У підсумку проведення заходу учасники круглого столу дійшли висновку про доцільність проведення подібних заходів, що сприятимуть підвищенню рівня громадянської свідомості, зокрема молоді.

result_IMG_0261 result_IMG_0265 result_IMG_0293
result_IMG_0285 result_IMG_0290 result_IMG_0279
result_IMG_0330 result_IMG_0294 result_IMG_0302
result_IMG_0373 result_IMG_0315 result_IMG_0342
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється