27.10.2016
1624

result_1   Наприкінці жовтня в Чернігівській ОУНБ імені В.Г. Короленка відкрилась виставка подарованих світлин "Моя любов – Чернігівська земля" талановитого чернігівського фотографа Олексія Гузя.
  Олексій Тихонович народився в селі Синявка Менського району Чернігівської області в 1927 році.
  З дитинства захоплювався малюванням, мріяв про фотоапарат, який йому батько згодом обіцяв купити. Але грянула війна, яка зруйнувала не тільки мрії, а й все життя.
  Батько, Тихон Іванович, разом з односельцями пішов на фронт, де й загинув. Олексію в 14 років довелось взяти в руки батькову косу, навчитися від дідуся, Кирила Демидовича, правити кіньми та ходити за плугом, щоб разом з матір'ю пережити два роки німецької окупації.
  Восени 1943 року, після звільнення Чернігівщини від загарбників, Олексій поїхав в м. Щорс та почав працювати в паровозному депо.
  З 1944 по 1951 рр., після навчання в Ленінградському військово-морському училищі, служив на кораблях Чорноморського флоту.
  В Чернігів Олексій Тихонович приїхав разом із сім'єю у 1954 році. Працював токарем на заводі "Жовтневий молот", а дружина Тамара – в технічному відділі. Закінчивши заочно Ленінградський станково-будівельний технікум, став працювати конструктором-технологом.
  Олексій Тихонович 6 років працював старшим майстром на інструментальному заводі, 15 років – на заводі автодеталей, спочатку начальником технологічного бюро інструментального цеху, згодом – начальником бюро раціоналізації, винахідництва, нової техніки та технічної інформації.
  Для сім'ї він за своїм проектом побудував дім, посадив сад, а для сімейного відпочинку на природі зробив моторний гідрореактивний човен, на якому разом з дружиною, сином Олексієм та донькою Наталією плавали по Десні.
  Тільки в 1955 році здійснилася давня мрія фотохудожника: на премію за впроваджену раціоналізаторську пропозицію він купив свій перший фотоапарат "Москва-2".
  Вже більше шістдесяти років Олексій Тихонович не розлучається з фотоапаратом, а своє бачення природи та любов до неї зображує в роботах. Фотопейзажі для нього стали радістю життя. Саме цією радістю митець, ветеран праці, учасник бойових дій хоче поділитися з усіма романтиками, любителями природи та мистецтва. Відвідувачі виставки неодмінно отримають естетичну насолоду від нового підходу до фотографії талановитого та самобутнього митця.

result_2 result_4 result_3
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється