30.09.2019
1052

Бібліотеки – це свобода. Свобода читати, свобода спілкуватися...

Якщо ви не цінуєте бібліотеки, значить, ви не цінуєте інформацію, культуру та мудрість.

Ніл Гейман

 

  30 вересня в Чернігівській ОУНБ ім. В. Г. Короленка відбулися урочисті збори "Бібліотечний Stream! = Освіта + Інформація + Дозвілля", нагородження переможців обласного фотоконкурсу "Життя як книга" та святковий концерт "Музичний коктейль" з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек.

  На святі були присутні працівники бібліотек міста, районів та територіальних громад області, представники громадськості, шанувальники книги, друзі бібліотеки.

  Важко не погодитись, що книгу треба вміти читати. Саме бібліотекар стає провідником пізнання, допитливості та мудрості. Всеукраїнський день бібліотек дає можливість привернути увагу суспільства до ролі й високої місії бібліотекаря – інформувати читачів та допомагати їм відкривати цей захопливий світ.

  Сьогодні, попри розвиток інформаційних технологій, праця бібліотекаря є благородною, потрібною людям, адже вміло підібрана книга спонукає людей на хороші справи і вчинки, пробуджує любов до прекрасного та потяг до знань, запалює в серцях вогник щирого зацікавлення і творчих пошуків.

  З вітальним словом виступила начальниця відділу культурного розвитку, мистецтв, навчальних закладів та економічних питань Чернігівської ОДА Ліна Артюхова. Висловивши вдячність бібліотекарям за невтомну працю та відданість своїй професії, вона відзначила, що бібліотеки допомагають духовному формуванню людини, закладають міцний фундамент культурного розвитку держави та сприяють збереженню історичної пам'яті та національної ідентичності.

  Своїх господарів знайшла низка подяк і грамот за сумлінну працю, високий професіоналізм та розвиток бібліотечної справи: почесну грамоту Чернігівської ОДА отримала Лілія Дубовик, подяку голови Чернігівської ОДА одержала Олена Попович, подяку Чернігівської обласної Ради отримала Олена Ганжа; почесними грамотами Департаменту культури і туризму, національностей та релігій ЧОДА нагородили: Ірину Розумій, Людмилу Шевердіну, Наталію Гонзу, Людмилу Бердак, Валентину Куценко, Ірину Ільмінську, Ольгу Бивалькевич, Наталію Пулінець, Надію Гончаренко, Ларису Притиковську та Юлію Супрун; подяку Департаменту культури і туризму, національностей та релігій ЧОДА отримали Марина Шпеко, Любов Польовик, Любов Коваль, Тетяна Шумська, Євгенія Пушкарьова, Надія Заводиленко, Олена Дорохова та Валентина Мирончук. Також були нагороджені представники інших бібліотек, зокрема Тамара Клюй, директорка Чернігівської обласної бібліотеки для дітей, та Марина Латамарчук, директорка Чернігівської обласної бібліотеки для юнацтва.

  Іван Буренко, заслужений працівник культури України, голова обласної організації Профспілки працівників культури, привітав колектив ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка від профспілкової громади області та нагородив почесними грамотами Інну Аліференко, Наталію Карбовську та Лідію Сенченко, як найактивніших членів профспілки бібліотеки.

  Колектив устами ведучих щиро привітав та висловив глибоку подяку тим, хто присвятив своє життя бібліотеці, книзі, читачеві – ветеранам бібліотечної справи.

  Директорка Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка Інна Аліференко привітала колектив із професійним святом та подякувала за плідну роботу, яка кожного дня звершується в закладі. Пані Інна наголосила, що дане свято стосується не лише власне бібліотекарів, а й читачів та всіх, хто любить книги й читання.

  Вже восьмий рік поспіль очільниця Чернігівського обласного відділення УБА Інна Аліференко підбиває підсумки щорічного обласного фотоконкурсу "Життя як книга". На конкурс надійшло 204 роботи від 70 авторів, починаючих та досвідчених фотографів України та Білорусі. 12 переможців фотоконкурсу отримали дипломи та цінні подарунки від ГО "Чернігівське обласне відділення Української бібліотечної асоціації", цифрового центру "Фуджі" та дирекції АТ "Райффайзен Банк Аваль".

  У номінації "Читаюча людина" 1 місце отримала Ольга Дворецька за роботу "А як у вас презентують книги?", 2 місце – Олександр Соломаха за роботу "Енциклопедія – не GOOGLE. Вона не "зависне", 3 місце – Тетяна Савченко за роботу "Музика й кохання – нероздільні". В номінації "Діти і книги" диплом за 1 місце отримав Вадим Кладинога за фото "Деякі речі можуть заволодіти вашою увагою, але краще зосередьтеся на тих, які заволодівають вашим серцем. Індійська мудрість", диплом за 2 місце – Ірина Михайленко за фото "Русалочки Русалії" і диплом за 3 місце – Світлана Туз за фото "Ага, а твоя цікавіша!". В номінації "Літературні герої оживають на світлинах" дипломом першого ступеня нагородили Лідію Самойлик за світлину "Втомилася… За поемою Т. Г. Шевченка "Сон", дипломом другого ступеня – Ірину Волошину за світлину "Бабуся, а чому в тебе такі добрі очі?", дипломом третього ступеня – Костянтина Мельника за світлину "Пушкін і няня". В номінації "Гумористичні фото" 1 місце отримала Поліна Хіро за роботу "Друга не залишимо в біді", 2 місце – Світлана Солдат за роботу "На літературній хвилі", 3 місце – Тетяна Яворська за роботу "Помандруємо на південь".

  Теплими словами привітав бібліотекарів з професійним святом головний режисер Чернігівського обласного театру ляльок ім. О. Довженка Віталій Гольцов. У подарунок артисти театру презентували цікавий гумористичний номер.

  З привітаннями та побажаннями виступили гості заходу та друзі бібліотеки, зокрема Олена Мічкова, яка передала слова подяки директорці та колективу бібліотеки від Асоціації майстрів ГО "Ліга ділових та професійних жінок України".

  Приємним подарунком всім поціновувачам прекрасного став святковий концерт "Музичний коктейль", підготований друзями та партнерами бібліотеки.

  Фортепіанними переливами колектив привітала чернігівська композиторка, викладачка музичної школи № 1 ім. С. Вільконського Лариса Забара, примхливі мелодії струнних інструментів подарували гостям заходу студенти Чернігівського музичного коледжу ім. Л. Ревуцького, запалили сцену жвавим рок-н-ролом вихованці танцювальної студії Палацу культури художньої творчості дітей, юнацтва та молоді, а з вокальними композиціями виступив лауреат всеукраїнських і міжнародних конкурсів Сергій Гончаренко.

  Ведучими заходу були бібліотекарка науково-методичного відділу Анастасія Ширманова та лауреат всеукраїнських і міжнародних вокальних конкурсів Сергій Гончаренко. Збори пройшли у святковій дружній атмосфері.

 

result_IMG_3314 result_IMG_3316 result_IMG_3344
result_IMG_3331 result_IMG_3313 result_IMG_3310
result_IMG_3359 result_IMG_3350 result_IMG_3354
result_IMG_3374 result_IMG_3370 result_IMG_3366
result_IMG_3433 result_IMG_3378  result_IMG_3392
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється