Флешмоб "Українські вишиванки – наче райдуги світанки"

Флешмоб "Українські вишиванки – наче райдуги світанки"

21.05.2020
610

  21 травня Чернігівська ОУНБ ім. В. Г. Короленка влаштувала флешмоб "Українські вишиванки – наче райдуги світанки" у соціальних мережах.
  Щороку у третій четвер травня всі ті, хто прагне зберегти традиції, одягають вишиванки та святкують Всесвітній день вишиванки.
  Зазвичай цього дня в різних містах проводять парад вишиванок.
  Враховуючи те, що цьогоріч День вишиванки припав на 21 травня, а загальнонаціональний карантин продовжили до 22 червня, то навряд чи парад відбудеться. Однак одягнути вишиванку ніхто не заважає. Якщо ви давно хотіли придбати вишиванку, але у вас до цього не доходили руки – зараз саме час зробити приємну покупку.
  Вишиванка – не завжди бажання ідентифікувати себе. Інколи це просто данина моді. Тому сьогодні можна знайти вишиванки з несподіваними візерунками та неймовірними квітами. Крім того це можуть бути й сорочки з вишивкою, і блузки з модними рукавами-ліхтариками, й навіть вишиванки з фатином. Сучасні вишиванки, як і сукні, бувають різних кольорів – усе залежить від фантазії майстра та ваших можливостей, адже чим оригінальніший погляд на вишиванку, тим вона дорожча.
  Нагадаємо: елегантні довгі літні сукні з шовку з відкритими плечима – модний тренд на літо-2020. Відкриті плечі одночасно додають образу загадковості і свободи. Звертайте увагу на принт – шукайте ніжні квіти.
  Свято було засноване в Чернівцях у 2006 році, коли студентка факультету історії, політології та міжнародних відносин Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича Леся Воронюк запропонувала ідею акції "Всесвітній день вишиванки".
 





Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється