Оцифровано "Труды Черниговской архивной комиссии"

Оцифровано "Труды Черниговской архивной комиссии"

15.06.2021
305

  В електронній бібліотеці Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка – знову поповнення. Оцифровано чергове старовинне видання.



  94(477.51)
  Т 78
  Труды Черниговской архивной комиссии [Текст]. Вып. 9. Материалы по истории освобождения крестьян
/ ред. В. Л. Модзалевский. – Чернигов : Типография Губернского Земства, 1912. – [4], 411, [1], VI с. : [5] л. портр. – Электрон. версия печ. изд. – Библиогр. в подстроч. примеч. – (в пер.) : Б. ц.
  Повнотекстовий варіант за посиланням
  Книгу надруковано в типографії губернського земства за постановою Чернігівської вченої архівної комісії (голова – О. Рачинський). До видання увійшли матеріали з історії звільнення селян. Дев'ятий випуск "Трудів" комісії приурочений до п'ятдесятиріччя з часу звільнення селян від кріпосної залежності. Також, як зазначає у передмові В. Л. Модзалевський, комісія мала на меті виконати свій обов'язок вдячної пам'яті стосовно людей, які потрудилися для цієї великої справи.
  Портрети, що додаються до випуску, надруковані в типографії "Сиріусъ" за світлинами Л. Чарнецької в Чернігові.
  В. Л. Модзалевський підкреслює, що його діяльним помічником у підготовці книги до друку був член комісії Є. Корноухов.
  Редактор видання впевнений, що матеріали, вміщені у виданні, крім усього, являють собою велику історичну та наукову цінність і будуть прочитані не без інтересу нащадками діячів реформи та всіма, кому не чужа любов до минулого нашого краю. І це чиста правда. Бо книга, безперечно, стане у пригоді фаховим історикам, студентам відповідного напряму та всім, хто цікавиться минувшиною (зокрема питанням, яке висвітлюється у виданні).

Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється