Тренінг "Будь на часі! Курс цифрової грамотності за проєктом "Дія. Цифрова освіта"

Тренінг "Будь на часі! Курс цифрової грамотності за проєктом "Дія. Цифрова освіта"

16.09.2021
340

  16 вересня в Регіональному тренінговому центрі Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка відбувся тренінг "Будь на часі! Курс цифрової грамотності за проєктом "Дія. Цифрова освіта".
  Тренерка Олена Попович розповіла користувачам про національну кампанію з цифрової грамотності "Будь на часі!" та особливості навчання на національній онлайн-платформі з цифрової грамотності "Дія. Цифрова освіта".
  Щоб не стати жертвою комп'ютерних вірусів і різного роду інтернет-шахраїв, потрібно озброїтися необхідними знаннями. Отже, учасники тренінгу з допомогою тренерки розпочали перегляд серіалу "Кіберняні" на освітній онлайн-платформі "Дія. Цифрова освіта".
  Усі жваво обговорювали, чому інтернет-простір може бути небезпечним, адже з одного боку сучасні технології та інтернет відкривають багато можливостей, а з іншого – несуть у собі деякі загрози для користувачів. Так, за допомогою інтернету персональні дані можуть бути знищені чи використані в корисливих цілях шахраїв. Тому дуже важливо знати певні правила поведінки та безпеки в інтернет-просторі й дотримуватися їх.
  Учасників тренінгу зацікавив сайт Have I been pwned (https://haveibeenpwned.com/), який містить список зламаних електронних скриньок користувачів і паролів. На ньому можна перевірити, чи фігурували ваші дані в різних витоках. Тож користувачі на практиці перевірили наявність персональної інформації в базі скомпрометованих даних.

Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється