Засідання обласної школи керівника "Модернізація управлінської діяльності як фактор розвитку бібліотек"

Засідання обласної школи керівника "Модернізація управлінської діяльності як фактор розвитку бібліотек"

11.12.2019
401
  11 грудня в читальному залі Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка на засідання обласної школи керівника "Модернізація управлінської діяльності як фактор розвитку бібліотек" зібралися директори централізованих бібліотечних систем і публічних бібліотек області, начальники відділів культури РДА та об'єднаних територіальних громад.
  Зі вступним словом до присутніх звернулася директорка ОУНБ ім. В. Г. Короленка Інна Аліференко, подякувала за участь у роботі обласної школи керівника й побажала всім плідного навчання. До вітання також долучилися директорка обласної бібліотеки для юнацтва Марина Латамарчук і директорка обласної бібліотеки для дітей Тамара Клюй.
  Розпочалося засідання із вручення подяк Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА учасникам проєкту "Мандрівний поетичний бібліопростір А+". Відзнаки отримали директорка Ніжинської міської ЦБС Олена Єкименко ; директорка Куликівської ПБ Інна Янголь; директорка Прилуцької міської центральної бібліотеки ім. Л. Забашти Людмила Зубко; директорка Новгород-Сіверської районної ЦБС Тетяна Костюкова.
  Досвідом і специфікою роботи бібліотек у нових умовах керівники поділилися під час години професійного спілкування. Про свої проблеми і перемоги, негаразди й компроміси розповідали директорки Малодівицької, Вертіївської, Кіптівської, Височанської, Комарівської, Мринської, Макіївської, Менської, М.-Коцюбинської, Тупичівської, Іванівської, Остерської публічних бібліотек; Н.-Сіверської та Ніжинської міських публічних бібліотек, завідувачки бібліотек Лосинівської і Деснянської ОТГ; директори Городнянської, Сновської, Менської, Н.-Сіверської, Прилуцької районної і міської, Куликівської, Козелецької централізованих бібліотечних систем та директорка Ріпкинської центральної районної бібліотеки.
  Директорка ОУНБ ім. В. Г. Короленка Інна Аліференко розповіла про концепцію реформування системи забезпечення населення культурними послугами в межах формування та реалізації державної політики, спрямованої на отримання населенням якісних і доступних культурних послуг та моделювання мережі публічних бібліотек області, що викликало активне обговорення цього питання присутніми.
  Практичний психолог Олена Шолох поспілкувалася з учасниками засідання і надала рекомендації стосовно професійної етики, психологічних аспектів діяльності керівника та способів адаптації в сучасному світі.
  Директор обласної бібліотеки для юнацтва Марина Латамарчук звернула увагу на форми роботи з юнацтвом у світлі нових реалій і викликів, зважаючи на те, що покоління нинішньої молоді народилося та живе в час цифрових технологій.
  Заступниця директорки обласної бібліотеки для дітей Галина Вечерська наголосила на важливості дитячого читання і цікавих формах роботи, які можна використати для залучення читачів-дітей до бібліотеки, надала інформацію про проведення акцій та конкурсів дитячого читання у 2020 році.
  Заступниця директорки з наукової та інноваційної діяльності ОУНБ ім. В. Г. Короленка Алла Мальована розповіла про діяльність Українського культурного фонду, умови участі у проєктах і подачі заявок. Також – поділилася власним досвідом участі у проєкті від Українського культурного фонду "Мандрівний поетичний бібліопростір А+".
  Досвідом створення культурно-інформаційного центру туристичного напряму на базі Менської районної бібліотеки поділилася директорка Менської районної ЦБС Інна Дудко.
  Завідувачка відділу наукової інформації і бібліографії Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка Ольга Іваненко розкрила тему "Метабібліографія як навігатор у масиві бібліографічної продукції".
  Завідувачка науково-методичного відділу ОУНБ ім. В. Г. Короленка Вікторія Примак презентувала довідник "Сучасна публічна бібліотека від А до Я", виданий Українським культурним фондом та адресований представникам об'єднаних територіальних громад, що відповідають за надання культурних послуг населенню.
  Короткий огляд видавничої роботи бібліотек області зробив головний бібліотекар науково-методичного відділу ОУНБ ім. В. Г. Короленка Юрій Самойленко, зауваживши про недоліки й позитивні сторони видань.
  Наприкінці роботи обласної школи керівника бібліотекар науково-методичного відділу Анастасія Ширманова розповіла про новостворений блог науково-методичного відділу та запросила присутніх до співпраці.
  Вікторія Примак підсумувала результати засідання, подякувала учасникам за роботу й побажала успіхів у подальшій діяльності.
 























 
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється