Вітаємо з ювілеєм!

Вітаємо з ювілеєм!

15.03.2021
364

  15 березня святкує свій 80-річний ювілей Віра Андріївна Тимченко – заслужений діяч мистецтв України, Берегиня України, режисер-постановник Чернігівського обласного академічного українського музично-драматичного театру ім. Т. Г. Шевченка, очільниця первинного осередку Національної Спілки театральних діячів України при ЧОАУМДТ ім. Т. Г. Шевченка.

 Про Віру Тимченко на сайті театру.

  Народилася режисерка у місті Торез Донецької області. У 1967 р. закінчила акторський, а в 1976 р. – режисерський факультет Харківського інституту мистецтв ім. І. Котляревського. З 1967 по 1971 р. працювала на посаді артистки драми у Кіровоградському обласному академічному українському музично-драматичному театрі ім. М. Кропивницького, потім дванадцять років працювала режисером-постановником у Запорізькому театрі ім. В. Магара. У 1988 р. була запрошена на посаду режисера-постановника до Чернігівського обласного академічного українського музично-драматичного театру ім. Т. Г. Шевченка.
  У 2009 р. за великі творчі досягнення та вагомий особистий внесок у розвиток українського національного театрального мистецтва їй було присвоєно почесне звання "Заслужений діяч мистецтв України". У 2015 р. її мистецькі здобутки були відзначені у розділі "Духовність та культура – праведна душа народу" третього тому видання "Почесні імена України – еліта держави".

  Віра Тимченко – активна читачка, шлях до вистави якої завжди починається з Бібліотеки. Ось уже протягом більше 30-ти років вона виконує нелегку, але почесну місію: популяризує твори українських письменників-класиків, через вистави залучає молодь до читання та збагачує театральне життя Чернігівщини.
  Наполеглива праця та любов до України поєднується в тендітній, але сильній духом жінці, розквітаючи рясними духмяними квітами національного самоусвідомлення та глибокої поваги до народних традицій. У кожній творчій роботі режисерки відчувається її сценічний почерк – висока культура, емоційність, виразність та глибокий ліризм.
  Віра Тимченко також постійно підтримує проєкти Бібліотеки "Від п'єси до вистави" та "Театр в бібліотеці". А в 2016 році в читальній залі відбулася творча зустріч з режисеркою.

 Докладніше про творчу зустріч.


 

  Колектив Бібліотеки щиро вітає ювілярку з днем народження і зичить невичерпного міцного здоров'я, безмежної творчої наснаги, незгасаючого вогнику натхнення та безкраїх горизонтів нових мистецьких досягнень!

  До вашої уваги тизери деяких вистав у постановці Віри Тимченко:
 "Сватання на Гончарівці" (за Г. Квіткою-Основ'яненком)
 "Циганка Аза" (за М. Старицьким)
 "Наталка Полтавка" (за І. Котляревським)
 "Перемудрували" (за п'єсою "Пошились у дурні" М. Кропивницького)
Про "Лісову пісню" (за Л. Українкою) на ТК "UAЧернігів"





Фото з архіву Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка

Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється