Звітна виставка картин Чернігівського народного творчого об'єднання художників-аматорів "Деснянська палітра"

Звітна виставка картин Чернігівського народного творчого об'єднання художників-аматорів "Деснянська палітра"

15.12.2021
641
  15 грудня в читальній залі Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка відбулося відкриття звітної виставки картин – 2021 Чернігівського народного аматорського об'єднання художників "Деснянська палітра".
  На виставці експонується 39 робіт 18 художників – пейзажі та портрети, натюрморти і міські пейзажі, інтер'єрні й сюжетні роботи, філософські роздуми та архітектурні пам'ятки, виконані в найрізноманітніших техніках.
  Заступниця голови об'єднання Вікторія Пікунова подякувала художникам за їхню плідну роботу протягом року й запросила гостей заходу на святкування 40-річчя від часу заснування "Деснянської палітри", яке мають намір провести у 2022 році також у стінах бібліотеки Короленка.
  Директорка Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка, голова ГО "Чернігівське відділення Української бібліотечної асоціації" Інна Аліференко виконала почесну місію, передавши заступниці голови об'єднання почесні грамоти від Чернігівського обласного центру народної творчості, і зазначила, що завдяки прекрасним картинам гості вернісажу вирушать у новий рік з натхненням та гарними думками.
  Привітати членів "Деснянської палітри" з відкриттям виставки завітали художник, кандидат педагогічних наук, доцент НУ ЧК ім. Т. Г. Шевченка Євген Силко, який завжди ознайомлює своїх студентів з мистецькими заходами бібліотеки, чернігівська художниця та поетеса Тетяна Тимошенко зі своєю милозвучною чарівною поезією, кандидат мистецтвознавства, доктор філософії, член НСХУ і НСКУ Анатолій Адруг та заслужений діяч мистецтв України, доктор наук, професор НУ ЧК ім. Т. Г. Шевченка Олег Васюта, який з викладачами та студентами Національного університету "Чернігівський колегіум" ім. Т. Г. Шевченка презентував у межах відкриття виставки творчий проєкт "Мистецтво молодих".
  Більше про проєкт "Мистецтво молодих" читайте тут. 
  Усі поціновувачі прекрасного можуть відвідати виставку протягом місяця в Чернігівській ОУНБ ім. В. Г. Короленка.

  Про об'єднання
  Організована 1982 року за ініціативи керівника студії живопису О. І. Карпенка й методиста ОНМЦ В. І. Мороза, "Деснянська палітра" зібрала понад 300 народних талантів, людей різного віку та професій. Усіх їх об'єднала безмежна любов до образотворчого мистецтва, яку ці творчі люди втілюють у своїх картинах. Олексій Карпенко – самодіяльний художник, офіцер запасу – став першим головою об'єднання. "Деснянську палітру" свого часу очолювали Анатолій Шевченко та Василь Мігрін.
  З 2009 року і до сьогодні головою об'єднання "Деснянська палітра" є Людмила Бешун. У 2010 році об'єднанню художників присвоєно звання народного аматорського, а у 2017 році "Деснянська палітра" відсвяткувала 35-ту річницю з часу заснування.
  "Деснянська палітра" постійно поповнюється обдарованими особистостями, з'являються нові твори, нові підходи у передачі світобачення. Художники гідно продовжують традиції образотворчого мистецтва Чернігівщини, підтверджуючи високе звання народного аматорського об'єднання. Усі учасники підвищують рівень своєї майстерності, відвідуючи різноманітні майстер-класи, беручи участь у великій кількості експозицій на території Чернігівщини та за її межами. Роботи митців зберігаються в колекціях не тільки чернігівських цінителів мистецтва, а й усієї України та багатьох зарубіжних країн, як доказ високого професіоналізму та художнього смаку.
  Відео з заходу переглядайте тут.
  Текст – Катя Скрипка,
  провідний бібліотекар відділу мистецтв,
  член Національної спілки журналістів України  
























 

 
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється