Бібліотеці Короленка продовжують дарувати книги…

Бібліотеці Короленка продовжують дарувати книги…

14.02.2022
478
   Одне з наймолодших свят сучасного календаря – Міжнародний день дарування книг. Звісно, цю дату не залишили поза увагою читачі нашої бібліотеки. 14 лютого в Чернігівській ОУНБ ім. В. Г. Короленка відбулася акція "Подаруй бібліотеці книгу", присвячена Міжнародному дню дарування книг та спрямована на підвищення інтересу і доступу до книги. Це день, коли об'єднуються дарувальники книг та люди, які прищеплюють любов до читання.
  Приємні сюрпризи почалися ще напередодні свята. Світлана Килимник, завітала до бібліотеки в суботу, бо в понеділок мала їхати у відрядження. Пані Світлана подарувала бібліотеці 25 книг, серед яких – сучасна українська проза, історичні романи, видання з психології. Жінка прочитала їх і вирішила поділитися з іншими.
  Подарунок від Юрія Максимовича – близько ста книжок (видання з біології та екології й художня література). Частина з них – німецькою, чеською, словацькою мовами. Ці книги поповнили фонд відділу документів іноземними мовами.
  Надія Коротя і Надія Панич поділилися з бібліотекою Короленка художньою літературою, яку прочитали самі й рекомендують іншим. Маємо щиру надію, що подарунки від двох Надій сподобаються нашим читачам.
  Подарунок від завідувачки відділу документів із гуманітарних наук Наталії Утиро – роман "Ніч у Лісабоні", автор якого – Еріх Марія Ремарк. Пані Наталії дуже хотілося поповнити фонд рідної бібліотеки книгою свого улюбленого письменника.
  Привітні бібліотекарки сервісного центру віддячували дарувальникам солодкими гостинцями.
 









 
  Фонд відділу краєзнавства Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка також поповнився цікавими та корисними виданнями.
  Світлана Половнікова подарувала нам книгу "Листи Петра Рєдкіна Василю Тарновському-старшому: 1833–1866" – результат спільного проєкту викладачів і студентів кафедри історії України Історико-філософського факультету Київського університету імені Бориса Грінченка й наукових співробітників Чернігівського обласного історичного музею ім. В.В. Тарновського. Ця публікація містить 30-річне листування російського урядовця українського походження, науковця-юриста, педагога Петра Григоровича Рєдкіна (1808–1891) з українським землевласником, громадським діячем і добродійником Василем Васильовичем Тарновським-старшим (1810–1866), що є видатною пам'яткою культури й важливим історичним джерелом.
  Від кандидата історичних наук Олександра Бондаря бібліотека отримала кілька нових видань. Історико-архітектурний нарис "Дерев'яні церковно-оборонні комплекси та дзвіниці Чернігівщини XVII–XVIII ст." присвячений такому унікальному і маловідомому явищу як використання церковних комплексів у ролі фортифікаційних об'єктів. Нарис "Чернігів: град, замок, місто" висвітлює основні етапи існування міста в Х–XVIII століттях. А "Історія Чернігова за 30 хвилин" від Туристичного інформаційного центру Чернігівської міської ради допоможе туристам і гостям міста за короткий проміжок часу ознайомитися з історією обласного центру.
  Віктор Самородов презентував бібліотеці низку наукових видань Полтавщини: "Володимир Короленко і Полтава", монографію В. Я. Ревегука та Н. К. Кочерги "В. Г. Короленко. Громадська діяльність письменника (1917–1921 рр.)", туристичний проспект з пам'ятними місцями у Полтаві, пов'язаними з Гоголем, "Я… природний житель Полтави". Микола Гоголь і Полтава".
  Корисний подарунок отримали ми від кандидатки історичних наук Ірини Еткіної: "Сторінки єврейського мистецтва України: навчальний посібник для учнів ліцеїв" (упорядники Наталія Риндюк, Наталія Бакуліна та Анна Уманська). А Володимир Ткаченко подарував бібліотеці науково-популярне видання "Бетховен покутського села". Василь Стефаник. Біографічний нарис", присвячене 150-річчю від дня народження Василя Стефаника.

  Не оминули читачі своєю любов'ю і відділ мистецтв. І хоч цікавими книгами й нотами відділ обдаровують протягом року, незалежно від календаря чи офіційних свят, та отримувати подарунки в такий романтичний день особливо приємно.
  Декілька нотних видань презентував давній друг відділу, відомий чернігівський фотохудожник, видатний Майстер фотографічної справи Олександр Тасиць. Його подарунки ще не встигли пройти належну обробку та офіційно потрапити до фонду відділу, а вже викликали зацікавлення й чергу на ознайомлення з виданнями.
  Завдяки Чернігівській обласній організації Національної спілки фотохудожників України та авторці книги Валерії Собакар-Худояр фонд відділу поповнився дуже цікавим, унікальним виданням "Doctorov. Геній Фотографії. Маестро очима Музи". Це рідкісне явище, адже окремих видань про фотохудожників не так і багато. На жаль, привід для видання книги видався сумний – у вересні 2021-го, на 46-му році життя раптово помер відомий в Україні та за кордоном фотохудожник, член ЧОО НСФХУ Вадим Докторов, життя, творчість і смерть якого оповиті серпанком таємничості й містики. Тому його дружина, партнерка та Муза Валерія Собакар-Худояр видала у 2022 році книгу, аби не лише вшанувати пам'ять митця, а й надихнути прикладом чоловіка всіх тих, хто бажає займатися художньою фотографією.






  Щиро та сердечно дякуємо нашим друзям-читачам за цікаві й потрібні подарунки. Ми вкотре переконалися, що радість дарування та спілкування не обмежується одним днем. Бо свято минуло, а дарувальники продовжують іти до нас. Приходьте і ви, шановні. Ласкаво просимо до бібліотеки!
 



 
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється