24–30 жовтня – Всесвітній тиждень медіа та інформаційної грамотності

24–30 жовтня – Всесвітній тиждень медіа та інформаційної грамотності

27.10.2022
292
  Цьогоріч під час його відзначення національний проєкт з медіаграмотності МКІП Фільтр проведе низку активностей, мета яких – об'єднати українців навколо теми медіаграмотності в час війни й надати інструменти для боротьби з фейками.
  Зокрема, стане доступним словник, розроблений Фільтром, що уніфікує українську і світову термінологію медіагалузі та ознайомить громадян із основними поняттями теми: "фактчекінг", "кукіс", "клікбейт", "інфлуенсер", "фішинг" тощо.
  Також українці зможуть ознайомитися з інформаційними листівками для навчальних закладів, де розповідається, як перевірити достовірність фото, які особливості та інструменти російської пропаганди, а також – які є методи виявлення дезінформації.
  27 жовтня відбудеться Всеукраїнський національний тест з медіаграмотності спільно з програмою USAID Мріємо та діємо і проєктом "Вивчай та розрізняй: інфо-медійна грамотність", що виконуються IREX in Ukraine. Ще цього дня Фільтр проведе онлайн-лекцію з теми "Як стати джедаєм на інформаційному фронті?" для всіх охочих студентів. Передбачаються уроки від організації IREX, тулкіти від британського Департаменту цифрових технологій, культури, медіа та спорту, а також від Шведського інституту "Фейк ≠ факт". Тулкіт складається з практичних вправ з розпізнавання різних видів фейків і пропаганди. Пакет документів містить готові презентації з коментарями для вчителів. Також Фільтр пропонує взяти участь у флешмобі в ТікТок #яфільтрую, записавши відео під визначений звук.
  Фільтр — це національний проєкт з медіаграмотності МКІП, заснований 2021 році, щоб об'єднати зусилля держави, громадського сектору, міжнародних організацій та медіаспільноти задля покращення рівня медіаграмотності українців. У лютому 2022 року, незадовго до повномасштабної війни, Фільтр уже організовував національний урок медіаграмотності у партнерстві з МОН.
  Рада міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX) – міжнародна некомерційна організація, яка спеціалізується на міжнародному сприянні освіті й розвиткові.
 

 
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється