Підбиття підсумків щорічного обласного рейтинг-конкурсу "Краща бібліотека року – 2022"

Підбиття підсумків щорічного обласного рейтинг-конкурсу "Краща бібліотека року – 2022"

08.11.2022
509
  8 листопада відбулося підбиття підсумків щорічного обласного рейтинг-конкурсу "Краща бібліотека року". Враховуючи реалії нинішнього часу, захід пройшов у форматі онлайн. Конкурс організовано за підтримки Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської обласної державної адміністрації, подарунки для учасників було придбано за кошти ГО "Чернігівське обласне відділення УБА".
  Традиційно учасників заходу привітав заступник директора Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської обласної державної адміністрації Володимир Богданович, наголосивши на важливості бібліотечної роботи в умовах війни й підтримки бібліотек у такий складний час та актуальності проведення й підтримки подібних заходів. Також Володимир Володимирович зазначив, що захід відбувається символічно напередодні Всеукраїнського дня працівників культури та майстрів народного мистецтва, і привітав усіх присутніх зі святом.
  У своєму вітальному слові директорка Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка, голова ГО "Чернігівське ОВ УБА" Інна Аліференко подякувала бібліотекам області за участь у конкурсі й за величезну роботу – не лише бібліотечну. Адже у книгозбірнях плетуть маскувальні сітки, виготовляють окопні свічки та збирають матеріали для них, проводять заходи зі збору коштів для підтримки воїнів на передовій. Інна Михайлівна також розповіла, що триває збір літератури для постраждалих бібліотек області, до якого долучаються люди, організації, видавництва з усієї України, й відзначила, що проведення конкурсу – теж підтримка бібліотек області.
  До привітань долучилися директорка Чернігівської обласної бібліотеки для дітей Тамара Клюй і директорка Чернігівської обласної бібліотеки для юнацтва Марина Латамарчук, подякувавши учасникам та організаторам і відзначивши важливість проведення таких заходів.
  Захід продовжили представленням переможців та презентаціями їхньої роботи. Дипломи Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА й портативні зарядні пристрої від ГО "Чернігівське ОВ УБА" отримали Городнянська центральна бібліотека Городнянської ЦБС, Семенівська бібліотека для дітей, Воловицька бібліотека-філія Комарівської публічної бібліотеки. Варто зазначити, що Городнянська центральна бібліотека виділяється в роботі креативністю, різноманіттям заходів, Тут проводяться курси української мови, є куточок з домашніми тваринками, облаштовано простір для молоді. Крім того книгозбірня активно бере участь у всіх бібліотечних заходах області, вебінарах та семінарах Української бібліотечної асоціації, інших бібліотек. Семенівська бібліотека для дітей реалізовує проєкт бюджету участі мультимедійна кімната "Розумна дитина". У книгозбірні відкрито інтелектуальний клуб настільних ігор, улаштовують літературні чаювання, флешмоби, приурочені до різних дат, квести тощо. Воловицька бібліотека-філія Комарівської публічної бібліотеки – це справді дозвіллєвий та інформаційний центр села. Усі соціокультурні заходи – як села, так і бібліотечні – проводяться у бібліотеці або з бібліотекою. Це квести, читання, тематичні вечори до різноманітних дат, виставки.
  Грамотами Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА та електрочайниками було нагороджено Бобровицьку бібліотеку для дітей, Ніжинську бібліотеку-філію Ніжинської міської ЦБС, Хотинівську бібліотеку-філію Мринської публічної бібліотеки. Подяки Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА й набори для соку від ГО "Чернігівське ОВ УБА" отримали Срібнянська бібліотека для дітей, Петрівський філіал Сновської публічної бібліотеки, Льгівська бібліотека-філія Михайло-Коцюбинської публічної бібліотеки.
  Кожна з бібліотек, яка отримала грамоту чи подяку, креативна в організації та проведенні заходів, обслуговуванні користувачів і має свою родзинку в роботі.
 















 

 
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється