Покладання квітів до могили Леоніда Глібова

Покладання квітів до могили Леоніда Глібова

05.03.2023
384
  5 березня представниці Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки за багаторічною доброю традицією взяли участь у покладанні квітів до могили українського письменника, поета, байкаря, громадського і культурного діяча Леоніда Глібова (1827–1893) з нагоди 196-ї річниці від дня його народження та на знак ушанування нерозривного зв'язку цієї видатної особистості з Чернігівщиною. Також до урочистостей долучилися представники Літературної спілки "Чернігів", за ініціативи якої засновано літературну премію імені Леоніда Глібова, і творча громадськість міста.
  Щирими та зворушливими були виступи директорки Чернігівської ОУНБ Інни Аліференко, очільника Літературної спілки "Чернігів", заслуженого працівника культури України, головного редактора журналу "Літературний Чернігів" Михася Ткача й чернігівського тележурналіста, письменника і фотографа Владислава Савенка. Прозвучали думки про неоціненний (і, на жаль, недооцінений) внесок Леоніда Глібова в українську культуру, його важливу роль у вихованні нових поколінь українців у ті часи, коли імперська влада всіма силами заважала це робити.
  Позиція працівників бібліотеки та засновників премії імені Леоніда Глібова одностайна: головну книгозбірню області необхідно назвати саме його ім'ям. Слід відзначити: працівниці головної книгозбірні області вже майже десять років доглядають за могилою Леоніда Глібова, наводять там лад і щорічно беруть участь у покладанні квітів (на жаль, торік це зробити не вдалося, бо в Чернігові саме тривали активні воєнні дії).
 















 
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється