Онлайн-курс "Видавнича діяльність бібліотек: від теорії до практики" на тему "Мовні помилки: морфологічні, синтаксичні, пунктуаційні"

Онлайн-курс "Видавнича діяльність бібліотек: від теорії до практики" на тему "Мовні помилки: морфологічні, синтаксичні, пунктуаційні"

25.04.2023
322
  25 квітня для бібліотекарів області відбулося завершальне заняття онлайн-курсу "Видавнича діяльність бібліотек: від теорії до практики" на тему "Мовні помилки: морфологічні, синтаксичні, пунктуаційні". Навчання на платформі ZOOM провела головна бібліотекарка науково-методичного відділу Чернігівської ОУНБ Ольга Шурубенко.
  Розпочали заняття з аналізу попереднього практичного завдання, яке передбачало виправлення помилок у написанні слів, редагування словосполучень, речень і текстових блоків. Виконані завдання слухачі курсу надсилали протягом тижня на електронну адресу науково-методичного відділу.
  Упродовж заняття учасники дізналися про поширені морфологічні, синтаксичні та пунктуаційні помилки. На прикладах розглянули порушення порядку слів у реченні та зв'язку між підметом і присудком, поєднання однорідних членів, неправильне вживання дієприслівникових та дієприкметникових зворотів, безособових форм на -но, -то, прийменникових конструкцій та конструкцій з парними сполучниками. Згадали про особливості відмінювання прізвищ, географічних назв, невідмінювані слова, творення форм наказового способу дієслова тощо.
  Наприкінці заняття бібліотекарі отримали нові практичні завдання.
  Курс "Видавнича діяльність бібліотек: від теорії до практики" був розрахований на шість занять і мав на меті покращити якість видавничої продукції бібліотек області, залучити до видавничого процесу ті бібліотечні заклади, які роблять перші спроби належного оформлення та видання текстових матеріалів. Усі слухачі курсу отримають сертифікати.
 
















 
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється