Натхнення Тетяни Яворської : виставка світлин та мотанок

Натхнення Тетяни Яворської : виставка світлин та мотанок

07.11.2023
374
  У наш складний час поєднання різних мистецьких
витворів є, зокрема, арт-терапією для глядачів, що
може відволікти, заспокоїти, викликати
естетичне задоволення.

  Тетяна Яворська
 
  На початку жовтня в Мистецькій вітальні Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових була презентована виставка світлин та мотанок "Моє натхнення" чернігівської фотографині Тетяни Яворської.
  На виставці представлено 22 світлини – пейзажі та натюрморти, що ілюструють красу й неповторність рідної Чернігівщини. Кожна світлина має своєрідне продовження – створену авторкою ляльку-мотанку – як відлуння її кольорів і настрою, уособлення самої душі фотографії.
  Надзвичайно тішить, що українське декоративно-прикладне мистецтво розвивається й доповнюється новими галузями народного гендмейду і поруч із традиційними мотанками з'являється все більше унікальних ляльок, які відображають внутрішній світ та світосприйняття автора.
  Варто відзначити, що в експозиції представлена світлина "Помандруємо на південь", де зображено гусей, які вивчають мапу. Для авторки це знакова робота, адже саме це фото декілька років тому посіло третє місце у щорічному фотоконкурсі "Життя як книга". Ця подія додала впевнености авторці у власних силах, підтвердила, що вона має схильність до естетичного осмислення світу через фотомистецтво та підтримала її прагнення фотографувати не лише для себе, а й брати участь у конкурсах та демонструвати свою творчість на широкий загал. Зрештою, саме для цього Бібліотекою і був заснований фотоконкурс.
  Під час екскурсії на виставку авторка не лише трохи розповіла про своє захоплення фотомистецтвом та мотанками, а й провела невеличкий квест, де гості мали за підказкою знайти мотанку, а разом із нею – і світлину. Всі, хто проявив кмітливість, отримали нагороди.
  Бо Бібліотека – це територія книг, творчости і креативу!

  Презентацію виставки можна переглянути тут
  Огляд виставки можна переглянути тут
 
  Про авторку

  Тетяна Яворська фотографуванням захопилася ще в юності і несе це уподобання крізь роки, адже воно приносить їй натхнення й радість.
  З 2018 р. пані Тетяна є членкинею фотоклубу "Прекрасне поруч". У 2019 р. стала учасницею обласного фотоконкурсу "Життя як книга" та фестивалю фотографій "4383 дні дитинства".
  Перша персональна виставка Тетяни Яворської "Коловорот життя" відбулася у Чернігівському обласному художньому музеї ім. Г. Галагана.
  У 2020 р. в Арт-галереї НБУ ім. Ярослава Мудрого демонструвалася фотовиставка "Мелодія моєї душі". За останні три роки Тетяна Яворська брала участь у міжнародній виставці "Світ очима жінок" (м. Хайфа, Ізраїль), "Образ Жінки", "ABSTRACT ART PHOTO 2020", "Моя улюблена фотографія" (м. Київ), "Погляд" (м. Кропивницький), "Весела копиця" (м. Долина), "XIV Фестиваль фотоклубів України" (Одеса), "IV КОНКУРС ПІКТОРІАЛЬНОЇ ФОТОГРАФІЇ Київ 2021" та у Всеукраїнській художній фотовиставці-конкурсі "Натюрморт" (м. Харків).
  Катя Скрипка,
  завідувачка відділу мистецтв Чернігівської ОУНБ,
  членкиня НСЖУ
 













 
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється