Краса України очима художниці Олени Мамець

Краса України очима художниці Олени Мамець

13.11.2023
244
  Моя творчість – для людей, аби вони раділи
  та заряджалися позитивними емоціями!

  Олена Мамець
 
  Нещодавно в читальній залі Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових була презентована виставка картин "Краса навколо нас" чернігівської художниці, членкині Чернігівського народного аматорського об'єднання художників "Деснянська палітра" Олени Мамець.
  Презентовані на виставці 39 картин – це мальовнича ода Природі і красі України та рідної Чернігівщини з її різнобарв'ям краєвидів і характерів. Усі твори виконані у техніці олійного живопису, але одна з останніх робіт – підтвердження вдалої спроби художниці відшукати свою творчу стежину ще й у техніці пастелі.
  Під час екскурсії на виставку та зйомки відеопрезентації художниця розповіла, що пройшла вибоїстий шлях – від дитячого захоплення і мрії до першої персональної виставки та впевненості в собі як у мисткині. Підтримати авторку прийшли художники з рідного об'єднання. Нині кредо її творчости – отримувати естетичне задоволення від спілкування з природою і дарувати людям втіху та радість через свої картини.

   Презентація виставки за посиланням
   Огляд виставки можна переглянути тут

  Про авторку

  Олена Мамець – чернігівська художниця, членкиня Чернігівського народного аматорського об'єднання художників "Деснянська палітра". Народилася 10 серпня 1975 року в Чернігові у сім'ї робітників.
  Навчалася у чернігівських ЗОШ № 3 та № 31. Іще з першого класу відчула потяг до творчости й малювання, а закінчивши школу вже мала багато власних художніх робіт.
  Після завершення навчання у школі здобувала освіту в Чернігівському кооперативному фаховому коледжі, де у 1994 році отримала диплом технолога.
  У 1995 році вступила до НУ "Чернігівська політехніка" на спеціальність "Облік і аудит". Професія бухгалтера не надихала на творчість, та й народження дитини (1996) і складні економічні умови 90-х змусили художницю зануритися у сферу приватного підприємництва. Але саме це згодом надало фінансову свободу і можливість займатися улюбленою справою – образотворчим мистецтвом.
  У 2013 році навчалася у приватній школі мистецтв "SvitArt", а у 2020 році закінчила курси іконопису. Художниця постійно (з 2013 року і до сьогодні) звертається до митців Чернігівщини за приватними заняттями, аби покращувати свою техніку та майстерність.
  З 2017 року Олена Мамець – членкиня Чернігівського народного аматорського об'єднання художників "Деснянська палітра".
  Художниця є постійною учасницею (з 2017 року) звітних виставок об'єднання, що відбуваються щорічно у грудні у читальній залі Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Софії та Олександра Русових. У 2022 році брала участь у ювілейній виставці ЧНАОХ "Деснянська палітра" до 40-річчя із часу заснування.
  З 2021 року художницю неодноразово запрошували брати участь у виставках Чернігівської обласної організації Національної спілки художників України.
  У 2022 році Олена Мамець брала участь у міжнародному талант-проєкті "Golden time talent".
 
  Катя Скрипка,
  завідувачка відділу мистецтв Чернігівської ОУНБ,
  членкиня НСЖУ
  Фото – Софія Мнівець,
  Катерина Денисенко
 















 
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється