Осіння поезія "Позитиву"

Осіння поезія "Позитиву"

25.11.2023
178
  "Уже зима малює снігом акварелі…" Але в останні дні осені, 25 листопада, Центр творчого спілкування "Позитив" зібрався у гостинній Мистецькій вітальні Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових на свою чергову, вже 12-ту, зустріч.
  Чернігівська художниця і поетеса Тетяна Тимошенко потішила учасників клубу своїми картинами та новою поезією, а майстриня декоративно-прикладного мистецтва Лариса Ганненко розповіла про власні роботи стрічками й мотанки-обереги.
  Провідна бібліотекарка відділу мистецтв Лариса Поліщук розповіла гостям про книжкову викладку "Осінь очима художників", звернувши увагу на роботи чернігівських майстрів пензля, зокрема Володимира Ємця, Анатолія Шкурка, Євгена Кріпа, Романа Найдьона, Семена Недашковського, Тетяни Тимошенко та ін.
  Свою вдумливо-ліричну та натхненно-патріотичну поезію також читали Алла Шокотько і Тетяна Олійник.
  Емоційним віршем від очільниці клубу Тетяни Тимошенко поетки та гості заходу згадали про дев'яності роковини Голодомору 1932–1933 років в Україні.

  Сучасна українська поезія – це набагато більше, аніж збірка лірики. Це не лише красиві слова, гарно вкладені на папір вправним митцем.
  Це потік думок, рефлексії (роздуми) та переосмислення, це уривки запитань і відповідей, це пошук, це шлях і водночас кінцева мета.
  Це стрижень поета, на який він може спертися у тяжку хвилину, та крила, за допомогою яких можна піднятися духом над усіма труднощами й перепонами.
 
  Катя Скрипка
 

















 
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється