Книги-ювіляри 2024 року

Книги-ювіляри 2024 року

15.01.2024
303
  У відділі абонемента Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових відкрито книжкову виставку "Книги-ювіляри 2024 року", на якій представлені українські та зарубіжні видання. Як відомо, ювілей твору – це знакова подія, здатна привернути посилену увагу будь-якого поціновувача мистецтва красного слова. Це привід згадати й саму вельми відому книгу, і, звісно, її автора, що, як правило, вже давно визнаний одним із класиків світової літератури. Водночас ювілей такого роду – це ще й чудова нагода ще раз (а можливо, й уперше!) познайомитися зі знаним ювіляром, оцінити його переваги, дорікнути за якісь недоліки (буває й таке!) та, безперечно, винести свій авторитетний читацький вердикт.
  Отож у вигляді невеличкого анонсу звернемо увагу на кількох героїв нашого цьогорічного параду ювілярів.
  І перший із них – славетна комедійна драма класика української літератури Івана Котляревського "Наталка Полтавка". Цей хрестоматійний, неодноразово інсценізований та екранізований твір святкує вже 205-ту річницю своєї появи на світ. Справжня – позбавлена режисерських експериментів та цензурного знущання – історія чистого кохання, захопливих інтриг та, звісно, її райдужний "хепі-енд" і на початку ХХІ століття не залишать байдужою читацьку аудиторію.
  Уже дуже тривалий час читачів у різних куточках світу захоплює своїм пригодницьким чаром і роман Жуля Верна "Таємничий острів", на сторінках якого трапляються сюжетні лінії й інших найвідоміших творів цього французького письменника. Цьогоріч вернівській оповіді про сповнений загадок острів Лінкольна і його допитливих та героїчних підкорювачів виповнюється аж 150! – чудова нагода вже вкотре зануритись у вир вражаючого сюжету.
  І знову українське! Цього разу пропонуємо перечитати автобіографічну повість Михайла Стельмаха "Гуси-лебеді летять", що відзначає своє 60-річчя. Це спогади автора про все, що було відчуто й пережито ним у ранні літа, пам'ять про рідних та односельців, про події, які промайнули колись перед очима. Щира оповідь наповнить серця читачів затишком, а когось "гуси-лебеді" на теплих крилах перенесуть у казковий дивосвіт дитинства…
  Минає 70 років із часу публікації перших двох частин твору "Володар перснів" – найвідомішої праці гордості Англії, визнаного майстра жанру "фентезі" Джона Рональда Руела Толкіна. Знайомство з цією книгою дозволить читачеві відчути неабияку різницю між автентикою та її пізнішими інтерпретаціями в кіномистецтві.
  І наприкінці нашого екскурсу – твір гордості України Ліни Костенко "Маруся Чурай". Вражаючий роман у віршах, живописно нагадуючи читачеві про події минувшини, змусить його замислитися і про нелегке сьогодення. . І, безперечно, нікого не залишить байдужим болюча історія кохання головної героїні.
  Книги-ювіляри 2024 року вже вишикувалися на полицях відділу абонемента й чекають на своїх читачів! Відзначимо ювілеї цих видань разом!


 
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється