Новинки електронної бібліотеки: "Чернігів у вогні"

Новинки електронної бібліотеки: "Чернігів у вогні"

31.01.2024
149
  Електронна бібліотека Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових поповнилася новими виданнями.

  94(477.51)
  Ч-49
  Чернігів у вогні. "Зметем орду, відправимо до пекла!" : журналісти газ. "Чернігівщина" – про війну з рос. загарбниками і героїч. оборону Придесення / Сергій Дзюба [та ін. ; ред. С. Дзюба] ; упоряд., літ. ред. Катерина Махлай ; консультанти: Валентин Буряченко та Вадим Мисник ; Газ. "Чернігівщина: новини і оголошення", Міжнар. літератур.-мист. Акад. України. – Чернігів : Десна Поліграф, 2022. – 471 с. : фот. – Електрон. версія друк. вид.

  94(477.51)
  Ч-49
  Чернігів у вогні : журналісти газ. "Чернігівщина" – про війну з рос. загарбниками і героїч. оборону Придесення. Кн. 2 / Сергій Дзюба [та ін.] ; упоряд., літ. ред. Катерина Махлай ; консультанти: Валентин Буряченко та Вадим Мисник ; Газ. "Чернігівщина: новини і оголошення", Міжнар. літератур.-мист. Акад. України. – Чернігів : Десна Поліграф, 2023. – 583 с. : іл. – Електрон. версія друк. вид.

  Ці книги – спільний проєкт газети "Чернігівщина: новини і оголошення", ОК "Північ" ЗСУ і Міжнародної літературно-мистецької академії України, яка об'єднує письменників, журналістів, перекладачів, науковців, державних та громадських діячів із 70 країн.
  Обидві ці книжки, перша і друга, – справді унікальні, адже їх автори та персонажі пережили нашестя лютої російської орди, мужньо боронили рідний край і нині разом наближають нашу Перемогу над ненависним ворогом. Попри всі шалені обстріли ракетами, артилерією і "Градами" й такі жорстокі бомбардування (нелюди скидали з літаків на місто 500-кілограмові бомби), Чернігів героїчно вистояв, а загарбники щезли, немов примари... Кожен рядок цих вражаючих книжок буквально написаний кров'ю, тому вони нікого не залишають байдужими. Причому книжки створено під час запеклої війни, незадовго після описаних подій. Згодом ці матеріали вивчатимуть науковці, їх читатимуть учні та студенти. Бо це – вже наша сучасна історія, не лакована, не вкрита якимось штучним, помпезним глянцем, не вигадана, а справжня, трагічна та героїчна водночас. Історія, якою ми з вами можемо справедливо пишатися. Тому ми надзвичайно горді, що мешкаємо в місті-герої Чернігові та на Придесенні.


  Повнотекстові варіанти шукайте тут (книга перша) і тут (книга друга).
  Також у нашій бібліотеці є ці книги у друкованому вигляді.
  Ласкаво просимо!
 



 
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється