Ментальне здоров'я: як подбати про себе? | Рубрика "Ментальне здоров'я"

Ментальне здоров'я: як подбати про себе? | Рубрика "Ментальне здоров'я"

08.02.2024
167
  Що таке ментальне здоров'я? Це стан щастя й добробуту, в якому людина реалізує свої творчі здібності, може протистояти життєвим стресам, продуктивно працювати і робити внесок у суспільне життя. Це стан психічного спокою та рівноваги.
  Поняття "ментальне здоров'я" включає в себе такі елементи, як емоційна стійкість, самоприйняття, здатність розвивати себе і взаємодіяти з іншими. Ментальне здоров'я об'єднує здоровий дух та психіку людини з соціальним складником. Воно важливе для втілення бажань, реалізації цілей, доброго фізичного самопочуття. А з іншого боку – психічне здоров'я кожного індивіда важливе для всього суспільства.
  Стан ментального здоров'я залежить від багатьох чинників: соціальних, екологічних і навіть економічних.
  Саме зараз, під час війни, що випала на нашу долю, ця тема особливо важлива, але кожен сприймає її по-різному. У кожного свої комплекси почуттів та емоцій. Одні з них допомагають мобілізуватись і діяти – рятувати близьких, виживати самим, захищати країну. Другі – об'єднуються у комплекси страхів. І ті, й інші – цілком нормальна реакція людини на ненормальні умови. Людина здатна керувати собою, ми можемо брати свої емоції під контроль, щоб іти до перемоги.
  Бібліотекарки відділу абонемента Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових підготували книжкову виставку "Ментальне здоров'я: як подбати про себе?". На ній представлені книги з психології, фізичного виховання, медицини та спорту, а також художні твори. Запрошуємо до перегляду. Приходьте до бібліотеки!
 

 
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється