Нове довідкове видання з педагогіки – бібліографічний покажчик "Інклюзивна освіта в загальноосвітніх навчальних закладах"

Нове довідкове видання з педагогіки – бібліографічний покажчик "Інклюзивна освіта в загальноосвітніх навчальних закладах"

11.02.2024
145
  Інклюзивна освіта – це концепція, що позначає практику включення всіх дітей, незалежно від їхніх здібностей, соціального статусу, етнічної приналежності, фізичних або психічних особливостей, до загальноосвітніх закладів. Один із ключових аспектів інклюзивної освіти – створення підтримуючого та адаптивного освітнього середовища, в якому діти можуть розкривати свій потенціал, навчатися та розвиватися. І тут обов'язково потрібна підтримка вчителя, спеціалістів у галузі освіти, наявність спеціальних матеріалів і технологій, доступ до допоміжних засобів та послуг, а також партнерство з батьками та громадськістю.
  Враховуючи надзвичайну актуальність і практичне значення інклюзивної освіти для суспільства, фахівці Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових підготували бібліографічний покажчик "Інклюзивна освіта в загальноосвітніх навчальних закладах". Представлені у ньому матеріали провідних вітчизняних і зарубіжних науковців, практиків у галузі інклюзивної освіти розкривають різноманітність підходів до впровадження інклюзії в освіту, оригінальні методики інклюзивної практики, розроблені в освітніх організаціях, які дозволяють побачити загальну картину розвитку вітчизняної та закордонної інклюзивної освіти.
  За видовою ознакою до покажчика включені книги, наукові збірники, публікації з педагогічних періодичних видань. Матеріал систематизовано за розділами, які в комплексі містять інформацію про основні напрями інклюзивної освіти в Україні і світі. Для зручності користування покажчиком у межах кожного розділу матеріали розміщено у хронологічній послідовності, а у межах року – за алфавітом авторів та назв документів. Опис літератури здійснено відповідно до чинних державних стандартів. Бібліографічні описи пронумеровані. Видання складається з 19 розділів, до яких увійшло 970 назв бібліографічних записів. Довідковий апарат складається з алфавітного покажчика.
  Бібліографічний покажчик призначений для фахівців системи загальної та спеціальної освіти, вихователів закладів дошкільної освіти, викладачів і студентів закладів вищої освіти, батьків дітей з особливими потребами, бібліотечних працівників.
  З онлайн-версією покажчика можна ознайомитися на сайті Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Софії та Олександра Русових у розділі "Електронна бібліотека" за посиланням
 

 
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється