Вручення обласної літературно-мистецької премії імені Леоніда Глібова

Вручення обласної літературно-мистецької премії імені Леоніда Глібова

05.03.2024
181
  5 березня клуб "Краєзнавець" Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Софії та Олександра Русових запросив на урочистості з нагоди вручення літературно-мистецької премії імені Леоніда Глібова цьогорічним лауреатам. Премія заснована громадським об'єднанням Літературна спілка "Чернігів" і редколегією журналу "Літературний Чернігів" та вручається у бібліотеці з 2002 року.
  За традицією напередодні заходу творча громадськість міста і працівники бібліотеки вшанували пам'ять видатного поета, байкаря, журналіста і громадського діяча, який тривалий час жив та працював у Чернігові, Леоніда Глібова (05.03.1827 – 10.11.1893) і поклали квіти на його могилу поблизу Троїцько-Іллінського монастиря.
  Вечір розпочала українська народна пісня "Зоре моя вечірняя" у виконанні тріо бандуристок Чернігівського музичного коледжу імені Л. Ревуцького (художній керівник – заслужена артистка України Раїса Борщ).
  Про життєвий і творчий шлях письменника, його зв'язок з Чернігівщиною нагадала відеопрезентація "Леонід Глібов. Життя і творчість".
  Українська поетеса, лауреатка премії імені Леоніда Глібова минулого 2023 року Ганна Демиденко прочитала власний вірш, присвячений Леонідові Глібову.
  Представив цьогорічних лауреатів голова журі премії, головний редактор журналу "Літературний Чернігів", письменник Михась Ткач. Лауреатами стали поетеса Марія Шевченко (Чернігів) – за цикл патріотичних віршів; журналістка Сніжана Божок (Чернігів) – за книгу "Замінована прогулянка розвідника"; докторка педагогічних наук, професорка кафедри педагогіки КНУ ім. Т. Г. Шевченка Надія Кузьменко (Київ) – за низку наукових праць з питань педагогіки і літератури, надрукованих в останні роки в періодичній пресі, зокрема і в журналі "Літературний Чернігів"; публіцист, гуморист Валерій Демченко (Київ) – за книгу гумору і сатири "Не хапайте Бога за бороду".
  Святковим подарунком лауреатам та гостям став концерт української пісні у виконанні капели бандуристів "Зачарована Десна" Чернігівського музичного коледжу імені Л. Ревуцького (художній керівник – заслужена артистка України Раїса Борщ).
  Під час заходу в читальному залі демонструвалася книжкова виставка "Сузір'я зачарованої Десни", яку представила модераторка заходу, бібліотекар відділу краєзнавства Олена Дорохова.
























 
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється