"Позитив". На порозі весни

"Позитив". На порозі весни

24.02.2024
121
  Як природа прокидається од зимового сну, так і наші мистці й мисткині – поети й поетки, письменники й письменниці, художники й художниці – відчувають поклик весни та прилив сонячної енергії. Адже чергова зустріч Центру творчого спілкування "Позитив" у гостинній Мистецькій вітальні Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових була вельми насиченою.
  Очевидно, не могли позитивці оминути своєю увагою дату, в яку випала зустріч, а саме – другу річницю початку повномасштабного вторгнення росії в Україну. 24 лютого – той день календаря, що навіки закарбований шрамами на серці кожного українця. Хвилиною мовчання вшанували усіх, хто загинув унаслідок вторгнення. Темі війни були також присвячені й поезія, і проза. Зокрема, Надія Яременко розповіла про своє нещодавно презентоване видання "На рубежі століть. Війна" й зачитала уривок про події перших місяців широкої війни та досвід еміграції.
  Презентація книги Надії Яременко "На рубежі століть. Війна" за посиланням
  Згадали на зустрічі "Позитиву" і про визначну дату в українській культурі. У межах музичної години-спогаду "Феномен Володі Івасюка" напередодні 75-річчя від дня народження культового українського поета і композитора (04.03, 1949–1979) провідна бібліотекарка відділу мистецтв Лариса Поліщук провела бібліографічний огляд книжкової виставки "З Орфеєм славим ювілярів. Володимир Івасюк", ознайомивши учасників заходу з цікавими виданнями про життя і творчість композитора. Також у межах музичної години гості бібліотеки мали змогу прослухати не лише оригінальні записи пісень композитора, а й сучасні обробки його творів.
  Свої красиві, ліричні та чуттєві, деколи філософські, а деколи зрозумілі й життєві поезії читали поетеси Тетяна Тимошенко (очільниця клубу), Алла Шокотько, Світлана Виговська та інші учасники зустрічі. А майстриня декоративно-прикладного мистецтва Лариса Ганненко розповіла про власні картини, виконані у техніці вишивки стрічками, які романтичні з вигляду, але потребують надзвичайної уваги, праці та неабиякого художнього смаку.
  Наприкінці зустрічі позитивці прослухали пісню, написану чернігівським композитором Володимиром Горленком на вірш Тетяни Тимошенко.
  І натхненні на творчість та добро, з позитивними думками і вірою в перемогу учасники Центру творчого спілкування "Позитив" розпрощалися до наступної зустрічі.
  Катя Скрипка
 



















 
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється