"Не випалить душі…": поетична творчість Ліни Ланської

"Не випалить душі…": поетична творчість Ліни Ланської

23.03.2024
139
  23 березня у Чернігівській ОУНБ імені Софії та Олександра Русових у межах Всеукраїнської інформаційно-просвітницької тематичної акції "Національний тиждень читання. Тиждень поезії" відбулася творча зустріч з поетесою, громадською діячкою, лікаркою за фахом Ліною Ланською.
  Пані Ліна народилася в селі Рівчак-Степанівка донедавна Носівського, а нині Ніжинського району. Живе та працює в Чернігові. Вона – член Національної спілки письменників України, авторка семи збірок поезії. Вірші Ліни Ланської публікуються і в періодиці. Ще пані Ліна – співорганізаторка Першого Всеукраїнського поетичного стартапу "Дотиком душі", який відбувся в Чернігівській обласній універсальній науковій бібліотеці у 2017 році, а також дипломантка низки міжнародних і всеукраїнських літературних конкурсів.
  Тож не випадково саме Ліні Ланській випала нагода представити Чернігів поміж 15 авторів, які представляли 15 ТОП-міст України на Всеукраїнському тижні поезії.
  Нагадаємо, що акція, яку ініціював Український інститут книги, має назву "Ріки незмінно течуть додому". Отож у затишній, майже домашній атмосфері біло-блакитної вітальні бібліотеки звучали ліричні, патріотичні і драматичні вірші, вірші-освідчення й вірші-молитви, які емоційно представила пані Ліна. До читання поезії долучилися також шанувальниці і майстрині красного слова Валентина Громова, Людмила Ковальчук-Осипенко, Олена Пелих та інші.
  Привернула увагу присутніх і невеличка книжкова викладка, яку організатори заходу назвали "Не випалить душі…": поетична творчість Ліни Ланської".
 



















 
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється