Круглий стіл до 10-річчя РЛП "Ялівщина"

Круглий стіл до 10-річчя РЛП "Ялівщина"

28.03.2024
99
  28 березня у відділі документів з економічних, технічних,природничих та сільськогосподарських наук Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових з нагоди 10-ї річниці створення регіонального ландшафтного парку "Ялівщина" відбулося засідання круглого столу "Регіональний ландшафтний парк "Ялівщина" як поліфункціональна природоохоронна територія. Історія формування, сучасний стан, проблеми та перспективи".
  На заході, що мав змішаний формат, були присутні спеціалісти державних установ, громадські діячі, викладачі і студенти Національного університету "Чернігівська політехніка", Національного університету "Чернігівський колегіум" імені Т. Г. Шевченка, співробітники бібліотеки.
  З вітаннями на честь ювілею закладу виступили заступник директора з наукової та інноваційної діяльності Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Софії та Олександра Русових Вікторія Примак; директорка Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської обласної військової адміністрації Наталія Грудницька; начальник державної екологічної інспекції у Чернігівській області Сергій Жук. У форматі zoom-конференції вітали колег директор Межрічинського регіонального природного парку Сергій Кошовий і провідний фахівець з екологічної освіти відділу еколого-освітньої роботи та рекреації Мезинського національного природного парку Лариса Подоляко. В. о. директора КЗ "Регіональний ландшафтний парк "Ялівщина" Чернігівської обласної ради Валерій Косяк доповів про здобутки і проблеми РЛП у 2023році. Учасники круглого столу взяли активну участь в обговоренні проблемних питань.
  Регіональний ландшафтний парк "Ялівщина" – невичерпна база для проведення наукових досліджень. Доповіді фахівців, представлені на засіданні круглого столу, охопили широке коло питань.
  Голова ГО "Чернігівська обласна організація Українського товариства охорони природи", доцент кафедри біології НУ "Чернігівський колегіум" імені Т. Г. Шевченка Світлана Потоцька виступила з доповіддю "Історія створення РЛП "Ялівщина": від ботанічного саду до природно-заповідного об'єкта". Про ландшафтні особливості території РЛП "Ялівщина" та ерозійні загрози доповів викладач кафедри екології, географії та природокористування цього ж вишу Олександр Яковенко.
  Кандидат економічних наук, доцент кафедри аграрних технологій та лісового господарства Національного університету "Чернігівська політехніка" Катерина Кудряшова представила видове різноманіття дереворуйнівних грибів в РЛП "Ялівщина". Заступник директора з питань культурної спадщини КЗ "Організаційно-методичний центр контролю та технагляду закладів культури і туризму" Чернігівської обласної ради Валентина Мултанен висвітлила тему "Археологічні пам'ятки на території РЛП "Ялівщина". Модераторка заходу – завідувачка відділу документів з економічних, технічних, природничих та сільськогосподарських наук Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових Наталя Карбовська – зробила огляд літератури з фондів бібліотеки (статті з періодичних видань, фотоальбоми, книжки, в яких містяться відомості про Ялівщину). Цікавинкою перегляду були рідкісні видання 1908 року.






















 
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється