Екскурсія бібліотекою для майбутніх електриків

Екскурсія бібліотекою для майбутніх електриків

03.04.2024
152
  Третього квітня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали першокурсники Чернігівського професійного будівельного ліцею зі своїми наставниками. Запросили гостей до книгозбірні працівниці відділу інформаційних технологій та електронних ресурсів.
  Екскурсію для майбутніх електриків провела бібліотекарка відділу мистецтв Лариса Поліщук, яка коротко ознайомила ліцеїстів з історією бібліотеки, особливостями її архітектури, розповіла про паперові та електронні каталоги, наш сайт і соцмережі.
  У великій читальній залі екскурсанти оглянули книжкові виставки, присвячені українській мові та життю і творчості Тараса Шевченка, а також виставку світлин "Мистецтво однієї миті" Полтавської обласної організації Національної спілки фотохудожників України. У вестибюлі другого поверху пані Лариса звернула увагу екскурсантів на виставку світлин "Народжені війною", автори яких – відомі фотохудожники Віктор Кошмал, Ігор Волосянкін, Сергій Калініченко та Роман Науменко. Серед інших тут представлені фотографії Віктора Ніколюка, Валерія Залужного… Прозвучав зворушливий факт: під час однієї з попередніх екскурсій дівчина впізнала на світлині свого батька.
  Гості побували у конференцзалі, зруйнованій ворожим снарядом у 2022 році, завітали до відділу документів з економічних, технічних, природничих та сільськогосподарських наук, де так багато різноманітної фахової літератури, зокрема й тієї, що може стати у пригоді майбутнім електрикам. У блакитній залі увагу учнів та викладачів привернула книжкова виставка "Там, де відпочиває душа…", присвячена темі ментального здоров'я.
  Далі екскурсантів гостинно вітав відділ мистецтв. Пані Лариса розповіла про заходи, які тут відбуваються, а завідувачка відділу Катерина Мехеда – про манґи (японські комікси), які є в нашій бібліотеці. Виявляється, сучасній молоді вельми до вподоби цей жанр. Іще Лариса Миколаївна розповіла гостям про щорічний фотоконкурс "Життя як книга" й запросила до перегляду світлин-переможниць (вони представлені у вестибюлі на першому поверсі).
  У відділі абонемента на екскурсантів чекала книжкова виставка "Я все зробив, що міг зробити…", присвячена життю і творчості українського письменника Олеся Гончара, який народився 3 квітня далекого 1918 року. Виставку представила головна бібліотекарка відділу абонемента Світлана Дегтяренко. Ліцеїсти цікавилися книжками, які можна взяти почитати додому, зокрема серією "Коти-вояки". Завершилася екскурсія ознайомленням з нашим відділом краєзнавства.
  Дуже порадувало те, що у нас з'явилися нові читачі. Усі ліцеїсти записалися до бібліотеки, а допомагали їм у цьому працівниці сервісного центру.
  Щиро дякуємо за приємне та щире спілкування! Чекаємо в бібліотеці!
 



















 
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється