В обласній науковій бібліотеці побували італійські волонтери

В обласній науковій бібліотеці побували італійські волонтери

09.04.2024
114
  9 квітня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали волонтери з Італії (місто Канту, провінція Комо), які прибули в Україну з черговим гуманітарним вантажем. Делегацію супроводжували перший заступник голови обласної ради Ніна Лемеш і очільниця громадської організації "Сяйво Сіверщини" Ірина Березинець.
  Директор Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових Юрій Соболь провів для закордонних гостей екскурсію нашою бібліотекою, зокрема розповів, що вона у 2022 році була пошкоджена внаслідок ворожого обстрілу, але відновила роботу і нині працює повноцінно. Італійські волонтери мали можливість на власні очі побачити "рани", завдані обласній книгозбірні, оскільки наша конференцзала дуже постраждала і ще потребує ремонту й відновлення.
  Наші гості повезуть до себе на батьківщину книжки. Їх передали для своїх співвітчизників, які наразі перебувають в Італії, працівники Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових і Чернігівської обласної бібліотеки для дітей. До речі, директорка Чернігівської обласної бібліотеки для дітей Тамара Клюй теж завітала цього дня до нас і взяла участь у спілкуванні.
  Щиро дякуємо італійським волонтерам за візит. Сподіваємося зустрітися ще не раз – уже у мирній Україні.

  Довідково
  Хто ж вони – наші італійські гості?
  Franco Cappelletti – найактивніший із волонтерів свого регіону. Він першим здійснив поїздку мікроавтобусом із Італії до України з гуманітарною допомогою з початку повномасштабного вторгнення. Постійно допомагає Чернігівщині, підтримує зв'язок з добре знаною в області громадською організацією "Сяйво Сіверщини".
  Активну громадянську позицію завжди проявляє Ruggero Tagliabue. Чуйний до чужого горя, він завжди піклується про постраждалих, жертвуючи власними ресурсами, розмістив у себе склад зі збору гуманітарної допомоги для українців.
  Всіляко підтримує наших співвітчизників, які наразі перебувають в Італії, Guglielmo Nava. Він – постійний організатор збору коштів для закупівлі необхідного медичного обладнання для закладів охорони здоров'я Чернігова, доставки гуманітарної допомоги як на Чернігівщину, так і в інші регіони України.






















 
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється