Дивосвіт народних ремесел від майстринь та майстрів ЧОЦНТ

Дивосвіт народних ремесел від майстринь та майстрів ЧОЦНТ

15.05.2024
132
  15 травня в Мистецькій вітальні Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових відбулося відкриття виставки "Дивосвіт народних ремесел". Свої роботи презентували керівники студій Чернігівського обласного центру народної творчості Маріанна Ваценко (студія декоративного розпису), Наталія Войстрикова (студія художньої обробки шкіри), Лідія Гончар (студія лозоплетіння), Аліна Каплюк (студія образотворчого мистецтва та народної ляльки), Антоніна Пустовойт (студія ткацтва), Андрій Каменецький (студія художньої обробки дерева), Микола Тараненко (студія кераміки і гончарства).
  Народні ремесла – невід'ємна частина культури і побуту українського суспільства. Обласний центр народної творчості – один із провідних носіїв збереження та розвитку української культури, реалізації державної політики в галузі народної творчості, а його діяльність сприяє відродженню і популяризації народних ремесел, декоративно-прикладного мистецтва, мистецького аматорства й підтримує їх.
  В експозиції представлено близько 70 творчих виробів та картин майстрів, зокрема картини зі шкіри, народні дерев'яні іграшки, ляльки-мотанки, композиції з писанками, картини у стилі петриківського розпису, гончарні вироби, плетені кошики з лози, бойові гусаки, ткані паски та браслети, шопери із Симарглом у техніці "вибійка".
  Чернігівський обласний центр народної творчості постійно налагоджує співпрацю з майстрами з відродження та збереження народних традицій, проводить майстер-класи й виставки, навчання у студіях та консультації провідних спеціалістів, семінари й лекції, надає методичну допомогу регіональним закладам культури і молодіжним центрам розвитку.
  Більше про майстрів та експозицію можна дізнатися за посиланням


















 
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється