Олександер Шугай – Чернігівській обласній науковій бібліотеці

Олександер Шугай – Чернігівській обласній науковій бібліотеці

04.06.2024
80
  Фонд Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових поповнився двома книгами відомого українського письменника Олександра Шугая. Щиро дякуємо панові Олександру за подарунок!
  Збірка "Закрийте небо!" (вірші, надиктовані війною) – пристрасний відгук автора на підступну російську агресію проти суверенної України. У збірці відомий поет з притаманним йому глибоким мисленням і гострим художнім словом разом з нашими доблесними захисниками стає на оборону рідної України проти навали російських окупантів.
  "Іван Багряний, або Через терни Гетсиманського саду" – роман-дослідження, який уперше – проникливо й переконливо – ознайомлює з унікальними документами, досі незнаними фактами життя і творчості видатного письменника і мислителя XX століття, а зокрема – в його витоках. Поринувши у глибоку і живу течію оповіді, читач матиме змогу відчути себе активним учасником незвичайного пошуку і співтворцем цієї книжки, навчаючись допитливості, спостережливості, уміння знаходити, відкривати. Видання зацікавить кожного, хто любить рідне слово та вболіває за нього.
  Життя і творчість Івана Багряного – подвиг, якому будуть вдячні й майбутні покоління українців. Але як він починався? Це – питання серед багатьох невідомих, що навіть у колах нинішніх любителів красного письменства, літературознавців не мало належної, ґрунтовної відповіді, хоч книжки Багряного "Сад Гетсиманський", "Людина біжить над прірвою", "Огненне коло", його громадсько-політична діяльність дістали заслужене визнання.
  Ось як відгукується про цю книгу лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка, член НСПУ Богдан Горинь.
  "Доля нагородила письменника-документаліста Олександра Шугая талантом вдумливого аналітика, здатного проникати у глибини подій і явищ літературного процесу та громадсько-політичного життя. Широке використання джерел, архівних матеріалів, прискіплива увага до кожного факту не залишає сумніву в об'єктивності і правдивості висвітлених письменником тем".
  Доповнює думку професор Київського Національного університету імені Тараса Шевченка, член НСПУ Василь Яременко.
  "І якщо колись, дай Боже, над нею, над комуністичною ідеологією, над КПРС буде проведено суд народів, книга О. Шугая "Іван Багряний, або Через терни Гетсиманського саду" може бути прилучена до справи як ретельно проведене слідство, як зібрані і скрупульозно проаналізовані факти-злочини, як звинувачення від імені українського народу.
  Це найсильніше враження від прочитаної книги".




 
  Про автора

  Олександер Шугай народився 15 вересня 1940 року в місті Ромен на Сумщині. Закінчив факультет журналістики Київського держуніверситету ім. Т. Г. Шевченка та семінар славістів при філологічному факультеті ім. Яна Коменського (Братислава).
  Поет, прозаїк, есеїст, перекладач, автор багатьох книг. Дослідник життя і творчості І. Багряного, А. Казки, В. Мисика, Гр. Тютюнника, Ліни Костенко та інших письменників. Лауреат премії "Благовіст", І. Багряного, В. Винниченка, Григорія Сковороди та Фонду Тараса Шевченка.
  Окремі твори О. Шугая перекладено мовами зарубіжних країн.

  Ласкаво просимо до бібліотеки!
 
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється