Мотанка як оберіг спокою та гармонії | Рубрика "Ментальне здоров'я"

Мотанка як оберіг спокою та гармонії | Рубрика "Ментальне здоров'я"

10.06.2024
111
  10 червня, у Всесвітній день ремісництва, працівниці відділу мистецтв Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових Катя Скрипка і Софія Мнівець провели майстер-клас "Мотанка з ниток" у межах бібліотечних заходів, присвячених ментальному здоров'ю. До слова, останнім часом набирають популярности й індивідуальні майстер-класи.
  Визначним явищем є те, що українське декоративно-прикладне мистецтво та ремісництво не законсервовані, а навпаки – розвиваються. Звичайно, зберігати саме традиційний підхід до народних ремесел важливо, так само як і шукати нові стежки в цьому прадавньому лісі. Адже мистецтво – це живий організм, який споглядає, вчиться, переосмислює себе та світ і трансформується, як, зокрема, мова чи культура. Тому справді тішить, що сучасний український гендмейд – це поєднання традицій і сучасности, історії та креативности.
  Гендмейд також може підтримати і ваше ментальне здоров'я. Ручна робота заспокоює, дозволяє перемкнутися і сконцентруватися на виробі, забувши про тривожні думки. До того ж, якщо вкласти певний захисний сенс у ляльку, вона може справді стати вашим маленьким оберегом.
  І є чудова новина: усі охочі можуть долучитися до виготовлення мотанки з ниток! Для цього лише потрібно переглянути віртуальний майстер-клас із покроковою інструкцією за посиланням. А час та матеріали, насправді, легко знаходяться!
  Якщо ж вас цікавлять видання про ментальне здоров'я, то за посиланням вас чекає добірка книг від працівниць відділу документів із гуманітарних наук.
 
  Катя Скрипка
 













 
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється