"Позитив": квіти і терапія | Рубрика "Ментальне здоров'я"

"Позитив": квіти і терапія | Рубрика "Ментальне здоров'я"

29.06.2024
113
  Елегантну кімнату наповнювала чарівна музика, що виливалася за бильця балкона і тішила слух випадкових перехожих, на картинах навколо рясніли квіти і вся Мистецька вітальня поринала в атмосферу легкості й піднесення…
  Очевидно, що такий арттерапевтичний ефект до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових могли принести лише учасниці Центру творчого спілкування "Позитив", засідання якого відбулося 29 червня у Мистецькій вітальні.
  Зустрічала гостей і супроводжувала поезію романтична музика дуету гітари й синтезатора у виконанні Людмили і Віктора Максимових.
  Позаяк зустріч була присвячена ментальному здоров'ю, учасники "Позитиву" із захопленням відвідали тематичний перегляд літератури "Зцілення природою", який провела завідувачка відділу документів з економічних, технічних, природничих та сільськогосподарських наук Наталя Карбовська.
  Докладніше за посиланням
  Очільниця клубу Тетяна Тимошенко проілюструвала поетичну зустріч не лише власною чарівною поезією, а й авторськими "квітучими" картинами. Як завжди прекрасна і тонка поезія линула з вуст поетес Алли Шокотько, Світлани Виговської та інших учасників події.
  І як же під час терапевтичного "Позитиву" можна забути про книги? Провідна бібліотекарка відділу мистецтв Лариса Поліщук провела цікавий бібліографічний огляд книжкової виставки "Квіти в мистецтві", під час якого ознайомила гостей заходу зі зразками "квіткової" творчости відомих світових, українських та чернігівських художників. Звичайно, в саме серденько вразили "позитивців" творчість, характер і доля княгині квіткового живопису Катерини Білокур. А доповненням до магії слова та фарб став магічний – м'який і водночас дзвінкий – голос Квітки Цісик.
  Зустріч була багатогранна і насичена, тому впевнені, що цієї енергії "позитивцям" вистачить до наступного засідання Центру.
  Катя Скрипка
 















 
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється