14.11.2013
217

  Бібліотекарі бібліотек-переможців 4-го та 5-го раунду конкурсу "Організація нових бібліотечних послуг на основі безкоштовного доступу до інтернету" за програмою "Бібліоміст": обласної бібліотеки для дітей ім. М. Островського, обласної бібліотеки для юнацтва та міських бібліотек-філій для дітей №1 та №2 м. Чернігова, 13 листопада в Регіональному тренінговому центрі Чернігівської ОУНБ ім. В.Г. Короленка відвідали тренінг під назвою "Соло на клавіатурі" в рамках циклу занять з Основ комп’ютерної грамотності.
  В наш час бурхливого розвитку комп’ютерних технологій, щоб оперативно працювати та спілкуватися в Інтернеті з читачами та колегами, бібліотекарям потрібені навички швидкого набору тексту. Саме тому, тренінг розпочався з обговорення в групах учасників на тему "Переваги швидкого набору та його вплив на продуктивність у роботі". Учасники віднайшли більше 10 причин, чому вони хочуть опанувати цей навик, що дуже підвищило їх мотивацію для участі у тренінгу.
  Учасники одразу після обговорення перейшли до практичних занять на онлайн клавіатурних тренажерах: "Соло на клавіатурі", "Клавогонки", "Усі 10" та з програмою "Stamina".
  Найбільше учасникам сподобалась програма "Stamina" та "Усі 10", які вони будуть рекомендувати своїм користувачам. Так як на тренінгу були присутні бібліотекарі з дитячої бібліотеки, то тренер Анастасія Ширманова запропонувала звернути увагу на дитячі клавіатурні тренажери: "Веселі пальчики", "Бомбіна" та інші.
  Після тренувань на клавіатурних тренажерах, учасники поділились на команди та влаштували змагання на швидкість набору. Всі отримали ентузіазм та знання для подальшого вдосконалення своїх навичок з 10 пальцевого швидкого набору тексту.

Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється