04.03.2014
309

  З 3 березня у відділі мистецтв проходить мистецький тиждень до 200-річчя від дня народження українського поета і художника Тараса Григоровича Шевченка.
  До уваги шанувальників творчості поета книжково-ілюстративна виставка "Тарас Шевченко в музиці, живопису і кіно", на якій широко представлені книги, альбоми репродукцій, статті з мистецьких часописів, нотні видання, зокрема клавір опери Григорія Майбороди "Тарас Шевченко", пісні українського композитора О. Білаша на слова Шевченка з репертуару українського академічного народного хору ім. Г. Верьовки. Відвідувачі мають можливість прослухати музичні записи творів українських композиторів-класиків Миколи Лисенка, Левка Ревуцького, Кирила Стеценка, Михайла Вериківського та ін. на слова Т.Г. Шевченка, в записах на грамплатівках, компакт-дисках у виконанні знаних майстрів художнього читання, співаків, музикантів, переглянути відеофільми про Тараса Шевченка.
  Виставку доповнюють роботи циклу "Шевченкіана" чернігівського художника-графіка, лауреата багатьох міжнародних виставок, відомого майстра екслібрису Василя Федоровича Леоненка. У творчому доробку художника більше тисячі унікальних маленьких гравюр різноманітної тематики.
  Особливе місце у творчості майстра займають екслібриси на теми творів Т.Г. Шевченка. На книжковій виставці "Шевченкіана Василя Леоненка" представлені кращі книжкові знаки художника: портрети поета, образи літературних героїв, оспівані Шевченком українські пейзажі, які  супроводжуються уривками з творів "Катерина", "Тополя", "Сон", "Заповіт", що є гідним внеском у вінок всенародної шани великому Кобзарю. Користувачі можуть також ознайомитися з новим, доповненим виданням бібліографічного посібника "Шевченкіана Василя Леоненка", виданого Чернігівською ОУНБ ім. В.Г. Короленка у 2014 р.
  Запрошуємо всіх користувачів і гостей міста відвідати відділ мистецтв та долучитися до святкування 200-річчя від дня народження Великого Кобзаря.

 

DSC02932 DSC02934
 DSC02940  DSC02941
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється