03.04.2014
259

  Щорічно 2 квітня відзначається Міжнародний день дитячої книги – свято, встановлене за рішенням профільної Міжнародної ради з питань дитячої книги в 1967 році.
  Датою для святкування Міжнародного дня дитячої книги був обраний день народження Ганса Християна Андерсена, який став одним з найулюбленіших казкарів для дітей багатьох поколінь. Йому належать романи, п'єси, вірші, проте в літературі він залишився, перш за все, як автор казок та історій, що склали 24 збірки. Світову славу Андерсену принесли його казки, в яких поєднується романтика і реалізм, фантазія та гумор і сатира. Біографія Андерсена теж нагадує казку, особливо якщо з довірою поставитися до його розповіді про себе в двох великих мемуарних нарисах "Казка мого життя".
  Основна мета даного свята полягає в пропаганді дитячого читання, яке є ефективним інструментом духовного та інтелектуального розвитку підростаючого покоління.
  Цього дня до нашої бібліотеки завітали вихованці шостої середньої групи дитячого дошкільного закладу № 1 м. Чернігова. Це для них перше знайомство з бібліотекою, з великим царством книжок.
  А перший відділ, який гостинно зустрів своїх майбутніх користувачів, відділ абонементу. З цікавістю дітлахи сприйняли знайомство з дитячим куточком, обладнаним з любов’ю бібліотекарями. Особливо малечі сподобались  музичні книжки: "Ніч у лісі" та "Комахи".
  У Мистецькій вітальні на юних гостей чекала цікава зустріч з різноманітними ляльками чернігівських самодіяльних майстринь. Поряд з сучасними текстильними ляльками вони побачити і оберегові ляльки - мотанки, глиняні та вишиті народні іграшки, ляльки із сіна та інші.
  Діти з великим задоволенням фотографувались з ляльками та співали пісень.
  Дитяче свято вдалося.

 

DSC03516 DSC03520
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється