03.04.2014
257

  2 квітня в рамках засідання клубу "Краєзнавець" була презентована монографія старшого наукового співробітника кафедри історії та археології України Інституту історії, етнології та правознавства ім. О.М. Лазаревського Чернігівського національного педагогічного університету ім. Т.Г. Шевченка Юрія Ситого "Християнські поховальні пам’ятки давньоруського Чернігова".
  Автор зазначив, що видання присвячене 1025-річчю Володимирова хрещення Русі, розповів про зміст книги, ілюструючи його відео-презентацією.
  В обговоренні книги взяли участь – знавець минувшини Чернігівщини, якого багато чернігівських археологів, в т.ч. і Ю.М. Ситий, вважають своїм вчителем Олександр Шекун, кандидат історичних наук, один з найвідоміших українських вчених-археологів Володимир Коваленко, директор Чернігівського історичного музея ім. В.В. Тарновського Сергій Лаєвський, доктор історичних наук, професор Сергій Леп’явко, директор Центру охорони культурної спадщини в Чернігівській області Валентина Мултанен. Неодноразово наголошувалось, на унікальності монографії, яка присвячена історії вивчення чернігівського давньоруського некрополя та стала узагальненням результатів археологічних досліджень, які проводились у місті в ХІХ-ХХ сторіччях.
  Модератор заходу, завідувачка відділу краєзнавства бібліотеки Ірина Каганова звернула увагу присутніх на книжкову виставку "Археологічні пам’ятки давньоруського Чернігова" та запевнила, що презентоване видання стане подією у науковому житті не лише Чернігова, а і держави Україна в цілому.
  Підбив підсумки обговорення та побажав подальших успіхів дослідникам історичної спадщини Чернігівщини голова Чернігівського обласного осередку Національної Спілки краєзнавців України, почесний президент клубу "Краєзнавець", директор Інституту історії, етнології та правознавства ім. О.М. Лазаревського ЧНПУ ім. Т.Г. Шевченка, професор Олександр Коваленко.

DSC00003 DSC00005
 DSC00004  DSC00006
DSC00002 DSC00001

 

Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється