21.05.2014
289

  20 травня у Мистецькій вітальні бібліотеки відбувся вечір-концер українсько-німецької поезії та музики "На шляхах духовного єднання" в рамках творчого проекту "Україна європейська" за підтримки департаменту культури і туризму, національностей і релігій, Чернігівської обласної державної адміністрації, управління культури Чернігівської міської ради та Чернігівської обласної універсальної бібліотеки ім. В.Г. Короленка.

  Це вже третій захід у рамках проекту і є велика перспектива його розвитку. Адже Україна – це не лише географічний центр Європи, а і її духовний центр. Ми маємо Тараса Шевченка, велику музику і поєднання української літератури з іншими культурами.
  На вечорі вперше прозвучала фантазія сучасного композитора, заслуженого артиста України Миколи Збарацького, присвячена німецькому композитору Йоганну Баху, у виконанні автора. Модератор заходу, заслужений діяч мистецтв України Олег Васюта з перших хвилин свого виступу закохав у себе аудиторію. Він дуже емоційно, красиво і ніжно читав вірші з пам’яті німецькою та українською мовами відомих українських поетів: Павла Тичини, Максима Рильського, Володимира Сосюри, Леоніда Первомайського, Платона Воронька, Бориса Олійника, Романа Лубківського, Ганни Світличної.
  У мистецькому заході також взяли участь провідні артисти Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм: заслужений артист України Володимир Гришин, заслужений працівник культури України Світлана Пилипенко, лауреат Всеукраїнських та Міжнародних конкурсів Тетяна Олійник, солісти Ніна Коцур та Лариса Литвин, лауреат Всеукраїнських та Міжнародних конкурсів піаністів Віктор Заяць.
  Кожний присутній мав змогу долучитися до високого світу української та німецької культур, насолодитися красивим мистецтвом та отримати незабутні враження.
  Директор бібліотеки Інна Аліференко подякувала артистам за чудовий вечір, наголосила на важливості проведення подібних заходів, які дають можливість доторкнутися до невідомого і прекрасного.

  Фрагменти виступів Олега Васюти і Тетяни Олійник можна переглянути за посиланням https://www.youtube.com/watch?v=ynYZwBLVIEo.

1 _02 1 _03 1 _05
1 _08 1 _09 1 _06
 1 _07   1 _04 1 _10
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється